Nebe po bouři přehled

Nebe po bouři https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476570/bmid_nebe-po-bouri-Fg3-476570.jpg 4 163 163

Jiskra v popelu série

< 4. díl

Dlouho očekávaný závěr bestsellerové tetralogie Jiskra v popelu Po staletí uvěznění džinové útočí a zanechávají po sobě krvavou spoušť ve městech i vesnicích. Pro Temnonoše je však pomsta na lidských nepřátelích pouhým začátkem. Po džinově boku stojí velitelka Keris Veturie, která se prohlásila za císařovnu a požaduje hlavy všech, kdo se její vládě vzpouzejí. Na předních místech tohoto seznamu samozřejmě figuruje Krkavec — Helena Aquilla — a její zbývající příbuzní. Laia ze Serry je odhodlaná zastavit blížící se apokalypsu, a veškerou energii proto napře ke zničení Temnonoše. Přitom však probudí starobylou sílu, která ji může dovést k vítězství, nebo také k nepředstavitelné zkáze. Hluboko v Místě čekání se Strážce duší usilovně snaží zapomenout na život a na lásku, které opustil To by však znamenalo přehlížet hory mrtvých, které za sebou nechává Temnonoš a jeho džinové. Aby Strážce duší dodržel svou přísahu, musí vyhlédnout za hranice své říše a ujmout poslání, jež může zachránit — ale také zničit — všechno, co dosud poznal.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

A Sky Beyond the Storm , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebe po bouři. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

p. Rochesterová
12.05.2024 5 z 5

Celá série je skvěle promyšlená, v průběhu dílů do sebe vše zapadá..je tam plno věcí k zamyšlení..pomalé tempo vyprávění, které jsem četla strhující rychlostí..a nějakých cca 150 posledních stran pro mě byla emoční jízda..

apq
04.05.2024 2 z 5

Ačkoliv již od druhého dílu je znatelná sestupná kvalita knih, byla jsem odhodlaná celou sérii dočíst.
Ovšem poslední díl je podle mě snad ze všech nejslabší. Kromě Heleny mě žádné postavy nebavily, jejich osud mě nezajímal a byly mi čím dál méně sympatické.
Se samotným závěrem také nejsem spokojená. Krom toho, že autorka nechala zemřít moji oblíbenou postavu, tak se rozhodla, že zprovodí ze světa snad všechny kromě vypravěčů.


LuckaK.088
21.03.2024 5 z 5

Celá série dočtená, až je mi to líto, protože Sabaa Tahir stvořila úžasný a hlavně originální svět. Všechny díly byly skvělé, neměla jsem pocit, že by některý z nich byl vyloženě vycpávkový. Příběh plný napětí, postupného odhalování, nečekaných zvratů a k tomu pěkná romantická linka. Za mě mohu jen doporučit, celou sérii jsem si opravdu užila.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021


Citáty z knihy (2)

Kéž bychom všichni znali mapu zlomených srdcí lidí kolem sebe. Možná bychom pak nebyli tak krutí k těm, kdo spolu s námi kráčejí po tomto osamělém světě.


Právě teď chci tmu. Tmu, abych mohla hýčkat svou bolest.


Kniha Nebe po bouři v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených213x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených20x
v Knihotéce180x
v Chystám se číst116x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech6x

Autorovy další knížky

Sabaa Tahir
americká, 1983
2016  91%Jiskra v popelu
2017  89%Plamen v temnotě
2019  83%Smrt před branami
2021  87%Nebe po bouři
2023  91%Všechen můj hněv