Všechen můj hněv přehled

Všechen můj hněv https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509751/bmid_vsechen-muj-hnev-FgR-509751.jpeg 5 179 179

Sal a Nur jsou si navzájem něčím víc než nejlepšími přáteli — jsou rodina. Vyrůstali spolu v malém kalifornském pouštním městě Juniper jako vyděděnci a naučili se jeden druhému rozumět tak, jak to nikdo jiný neuměl. Tedy až do ošklivé hádky, která jejich pouto zdánlivě přetrhla. Jako potomci uprchlíků pákistánského původu vědí, jak těžké je vybojovat si své místo a zapadnout. Sal se při studiu posledního ročníku střední školy snaží udržet v chodu rodinný motel, zatímco jeho otec se utápí v alkoholu a truchlí nad ztrátou své nedávno zesnulé ženy. Nur zase našlapuje po tenkém ledě — ve volném čase pracuje ve večerce svého vznětlivého strýce a snaží se před ním zatajit, že se hlásí na univerzitu, aby ubíjejícímu stereotypu jednou provždy unikla. Když se Salovi jeho pokusy zachránit motel vymknou z rukou, on i Nur si musí položit otázku, jakou má jejich přátelství cenu a jestli ho dokážou navzdory všemu zachránit.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

All My Rage , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechen můj hněv. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

lištička123
20.04.2024 5 z 5

Skvělá knížka, krásný příběh.

Arella
15.04.2024 5 z 5

Tak tohle bylo krásné. Na začátek pro mě byla překvapující modrá barva tisku. Zvykla jsem si velmi rychle a prožívala příběh dvou teenagerů, potomků původních Pákistánu, žijící nyní v USA a bojující o přátelství, rodinné zázemí, o své místo ve společnosti. Já jsem si z toho odnesla především, že nikdy se nesmí nic vzdát. Nikdy. Děkuji za krásný literární zážitek a krásný překlad. Děkuji!


Luccinda
02.04.2024 5 z 5

Začnu tím, že se naprosto skvěle četla. Kvůli české obálce, která se za mě vůbec nepovedla, jsem sáhla raději po anglickém vydání, a ačkoliv v angličtině obvykle čtu pomaleji, tady to vůbec nebylo znát. A od poloviny už jsem knížku nedokázala dat z ruky, protože jsem potřebovala zjistit, jak tenhle příběh skončí.

Hlavní hrdinové, teenageři Sal a Noor, to jako děti pákistánských uprchlíků žijících v Americe nemají vůbec snadné. Jejich příběh byl smutný a dojemný, ale také napínavý a plný dramatických momentů. Autorka do knihy vložila spoustu těžkých témat, od rasismu a ztrátu blízkých přes alkoholismus a závislost na drogách až po domácí násilí a zneužívání. Moc se mi líbila i role víry a náboženství v příběhu.

Nemám zkrátka co vytknout, tohle bylo perfektní a moc vám knížku doporučuju!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Mapa z listí a další knižní novinky (15. týden)

09.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2023 - YALSA Book Awards (Michael L. Printz Award)


Kniha Všechen můj hněv v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených219x
ve Čtenářské výzvě39x
v Doporučených20x
v Knihotéce91x
v Chystám se číst289x
v Chci si koupit74x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

Kalifornie přátelství z dětství

Autorovy další knížky

Sabaa Tahir
americká, 1983
2016  91%Jiskra v popelu
2017  89%Plamen v temnotě
2019  83%Smrt před branami
2021  87%Nebe po bouři
2023  91%Všechen můj hněv