Jmenuji se Martina přehled

Jmenuji se Martina https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105605/bmid_jmenuji-se-martina-650c6151d2b23.png 4 566 566

Holky na vodítku série

< 3. díl

Martina vyrůstala pouze se zamindrákovanou matkou. Veškerá výchova směřovala k tomu, že z dcery nesmí být boubelka. Nesmí být tlustá, osamělá a nešťastná jako její máma. Martina tedy kopíruje matčiny nepřetržité diety, až se odmítáním jídla dostane na okraj propasti. Ač se nenávidí za to, co dělá, nemůže si pomoct. Teprve až pozná, že i do dívky, jako je ona, se někdo může zamilovat 2.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jmenuji se Martina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (87)

twigxi
04.04.2024 4 z 5

Tuto serii jsem cetla uz jako nactileta a hrozne se mi libila. Pani Brezinova se dokaze opravdu dokonale vcitit do detske duse. Vim, ze tenkrat jsem je precetla vsechny hned po sobe. A ted po letech jsem si pro srovnani precetla aspon tuto jednu a ano, bavilo me to i ted.

Lauralex
15.11.2023 5 z 5

Knihy od Ivony jsem poznala díky přednášce, kterou měla kdysi kdysi dávno, už snad skoro před nějakými 20 lety, nebo jak je to dlouho, u nás ve škole (bože, to už jsem tak stará?), a byly to vlastně i jedny z knih, které ještě více rozproudily a podnítily mou vášeň ke čtení. Tenkrát, bohužel, si myslím, že jsem byla skoro jediná, ne li jediná, kterou to zaujalo a zajímalo a pro ostatní jen možnost, jak se ulejt z vyučování. Já jsem hned po přednášce běžela do školní knihovny pro celou sérii.

Nepamatuju si to už do detailu, ale spolu s narkomankou to byla moje nejoblíbenější a nejlepší z téhle série, i proto, že mi to bylo kvůli vlastní zkušenosti blízké. Bylo mi asi 12 a zhltla jsem ji za 2 dny, jak se mi to líbilo a dobře četlo. Troufám si říct, že svým způsobem mi i pomohla, leč bohužel to bylo silnější než já a pokračovalo další desítky let, ale v té době byl pro mě ten příběh jakousi útěchou, pochopením a nadějí. Je to sice už strašně moc let a ani už to vlastně nejsou knihy mé věkové kategorie, nicméně si myslím, že to není omezeno věkem, líbí se mladším i starším, jsou to knihy, které mají i poselství a důležitost, a já mám čím dál větší chuť se k nim vrátit, protože to byly super knihy, které jsem hltala a zapsaly se mi do mysli.


Chesterton
20.10.2023 5 z 5

[audiokniha]
Poslední z trojice závislostí.
Předchozí jsem nečetla. Poslechnuto za den ;o)
Z příběhu vyplývá, že poruchy příjmu potravy jsou vícegenerační problém, což je podstatná informace.

"Každý máme něco, na co se nemůžeme strachy podívat, ale nejhorší je, když je to vlastní já."
Na mě jako dospělou působí styl příběhu vyváženě, ale jak to berou větší děcka je otázka... Určitě fajn doplněk nebo podnět pro komunikaci. Pro náctileté i dospělé, rodiče, pedagogy...

"Nebojovala jsem s tloušťkou, mami, bojovala jsem s tebou!"
Je to celkem profesionální pohled na možné příčiny a následky různých závislostí a poruch, nejen bulimie. Napsaný hovorovou holčičí řečí i myšlením. Za mě fajn počin. Dobrá interpretka audioknihy s přiměřeně mladým hlasem i stylem projevu.
5/5

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. - 26. srpna)

13.08.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jmenuji se Martina v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených997x
ve Čtenářské výzvě52x
v Doporučených66x
v Knihotéce149x
v Chystám se číst85x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech8x