Nekonečná pláž přehled

Nekonečná pláž
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415619/bmid_nekonecna-plaz-zmq-415619.jpg 4 120 120

Letní kuchyně série

< 2. díl

Když se Flora z Londýna vracela na rodný skotský ostrůvek Mure, nikdy by nevěřila, že její milovaný šéf Joel přijede za ní. Nečekala by, že si najde cestu zpět ke své rodině, obnoví stará přátelství a že otevře útulnou a úspěšnou kavárnu. A co víc, že si začne milostný románek s mužem svých snů. Joel však musí odjet za prací do New Yorku a Flora představuje novou etapu svého života. Lásku, manželství? A na jakém záhadném projektu Joel vlastně pracuje? A opravdu pověra o velrybách u pobřeží věstí pomíjivost štěstí? Ve volném pokračování románu Kavárnička na pobřeží autorka opět s humorem a citem barvitě popisuje život na ostrůvku Mure, že by se tam člověk nejraději rozjel. A v závěru knihy opět potěší čtenářky několik receptů.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

The Endless Beach , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nekonečná pláž. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

Mabie
26.02.2024 1 z 5

Velmi, opravdu velmi nenáročné.
Chtěla jsem něco oddychového s happyendem na vyčištění pošmourných myšlenek, ale toto nebylo ani oddychové, ani s happyendem, bylo to o ničem. Ústřední pár v průběhu celé knihy neví jestli se miluje nebo ne, pár homosexuálů a jejich svatba, arabský lékař - utečenec, setkání s narvalem a řada dalších výkřiků ze tmy. Nesourodý mišmaš jako když pejsek s kočičkou vařili dort, akorát poplatný dnešní době.

MartaPear
13.02.2024 4 z 5

Nenáročné oddechové čtení, jako všechny ostatní autorčiny knihy. Neurazí, ale nenadchne, celkově jsem měla pocit, že se děj, situace, charaktery opakují, že to píše podle jedné šablony. Aby to bylo "in", zamotává do děje homosexuální a uprchlickou problematiku a nutno říct, že příběh Saifa byl nejlepší.


Nuny
26.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Mám několik výhrad, které prostě nedávají smysl a nějak mi ten příběh narušují.
Za prvé, v prvním díle si Flora založí prosperující kavárnu s podporou svého bratra a jeho přítele. No a najednou si nevydělá ani na chleba. Celé pobřeží tam chodí, turisti tam chodí, má narváno od rána do večera, všichni ji milují a stejně na každé druhé stránce řeší, jestli nebude muset zavřít.
Za druhé, proč se Flora někdy chová jako pitomec, to mi nejde do hlavy. Má lásku svých snů a přitom neví, jestli má lásku svých snů... Cože???
Za třetí, opakovaně mě nebavily pasáže se Saífem a Lornou. Tak budou spolu, chtějí být spolu, nemůžou být spolu, ona chce jeho, on chce ji... A to prosím čtete celou knihu, abyste zjistili, že jste nic nezjistili.
Napínavá linka, která se táhne celým příběhem je nakonec vlastně docela dobrá. Jen nechápu ty vyhrůžky, které s ní začínají. Ale budiž, asi to mělo být zajímavější.
Co nemůžu popřít (ač nerada), tak mě to opravdu na konci dojalo. Prostě vážně dojalo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (23. týden)

02.06.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nekonečná pláž v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených178x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce140x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech4x