Město šťastných lásek přehled

Město šťastných lásek https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53805/bmid_mesto-stastnych-lasek-5qT-53805.jpg 4 32 32

V prostředí malebného města Telče se rozhrává vtipný a napínavý příběh z dob Zachariáše z Hradce na pozadí dnešní skutečnosti: renezanční hrdinové nacházejí své protějšky a dvojníky v dnešních obyvatelích města, jejich osudy se vzájemně proplétají a doplňují.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město šťastných lásek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Vydra57
23.05.2023 3 z 5

Milé čtení na léto , v němž se prolíná vznikající reálný milostný a kamarádský vztah spisovatele s láskami hrdinů jeho nového příběhu z doby Zachariáše z Hradce , velkého budovatele Telče, kde se celý děj odehrává.
Chtěla jsem knihu doporučit hlavně ženám, které v dnešní době plné tvrdých podnikatelů, drastických událostí a asertivních vamp hledají pohlazení na duši. Ale ejhle , vidím zde i romantické čtenáře - muže ! Tak jsem ráda. Hlavně, že všichni čteme s radostí.

KURACHJO2018
16.02.2023

Kožíka čtu velice rád, jeho poutavé vyprávění o historii, o životě našich předních umělců, či o obyčejném životě - to je oáza na duši.
Tato kniha, v níž se prolíná historie s nedávnou současností vás zavede velmi povedeným způsobem do dob minulých v návaznosti na současnost. Styl vyprávění pana Kožíka, tak specifický, milý... dalo by se říci snad lidský???- vás dostane do čtenářského rauše- a nepustí. Do poslední stránky nepustí.


ludek.n
28.12.2020 4 z 5

Město Telč - město šťastných lásek. Alespoň takto nám ho představuje František Kožík ve svém románu. Spisovatel Mojmír Galanda zde během letních prázdnin píše svou historickou novelu o době pana Zachariáše z Hradce. Tento model mu dovoluje vést dvě oddělené příběhové linie, nápaditě je splétat, vytvářet mezi nimi paralely a prolínat je podle vlastního uvážení až ke grandióznímu finále. Kožíkův styl je lehký, hravý a rozverný, úplně z něho cítíte tu letní atmosféru, dovádivou radost a opojení sluncem. Občas se objeví temný tón, ale je hned vzápětí překryt laskavým nadhledem. Seznámíme se s pamětihodnostmi města, zabrousíme do historie a v neposlední řadě se probereme vzájemnými vztahy obyvatel Telče dříve i nyní. Příběhu nechybí vtip ani napětí. Kožík citlivě zachází s jednotlivými motivy a vytváří z nich bohaté prostředí pro své hrdiny, jejichž osudy vás vezmou s sebou na nádherný a nezapomenutelný výlet.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Město šťastných lásek v seznamech

v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x