Pokrevní pouta přehled

Pokrevní pouta https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376457/bmid_pokrevni-pouta-ZMH-376457.jpg 5 1564 1564

Jak chytit vraha, který nezanechává stopy? Žena zabitá jediným přesným bodnutím do srdce – na první pohled to vypadá jako loupežné přepadení, které se zvrtlo. Kdo by plánovaně vraždil starostlivou a bezúhonnou sociální pracovnici? Ale inspektorce Kim Stoneové na téhle smrti něco nesedí. Pár dní nato už si je jistá – po nálezu mrtvé mladé narkomanky se stejnou bodnou ranou v hrudi. Někdo je obě chladnokrevně sprovodil ze světa. To je však to jediné, co je spojuje. Kim se nedokáže na případ soustředit – z minulosti se vynořila doktorka Thorneová, sociopatka, kterou Kim dostala do vězení a která za mřížemi naplánovala bezcitnou pomstu. Počet obětí narůstá a Kim a její tým se po krůčcích přibližují k pachateli. Někdo z nich se ale brzy octne ve smrtelném nebezpečí. A Kim tentokrát možná nebude mít dost sil, aby ho ochránila…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Blood Lines , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokrevní pouta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (370)

allart
včera 2 z 5

(SPOILER) Tak teda toto nie. Veľké sklamanie za 2*.
Okrem mierneho chaosu v postavách, mi nesedela zázračná moc Alex ovplyvňovať vedenie väznice i samotných väzenkýň. To jej premiestnenie do inej cely, bolo postavené úplne na hlavu a naivné až hlúpe.
Samotná Kim, ostrieľaná policajtka, ktorá absolvovala množstvo miest činu s obrazmi, ktoré by normálny človek nezniesol sa nechá viesť sociopatkou a ešte na diaľku ako sopľavé decko. Pokiaľ trauma z detstva pretrváva do dospelosti je nebezpečná pre svoj tím i okolie a pochybujem, že policajti nerobia nejaké psychotesty, alebo niečo podobné.
Ten "prekvapivý" záver sa dal čakať, že to bude niekto, koho nikto nečakal.
Pripomínalo to pokračovanie filmového trháku druhým dielom aj keby to mal byť prepadák. Bol.

Ahmose
16.05.2024 2 z 5

Napriek tomu, že má tento diel všeobecne veľmi dobré hodnotenia, tak si moje sympatie nezískal. Zo všetkých kníh, ktoré som od autorky prečítal sa mi zatiaľ páčil najmenej. Hlavný vyšetrovaný prípad bol tuctový, nezaujímavý a celkovo mi prišlo, že ho tam autorka nasilu natlačila, len aby sa nepovedalo. Väčšiu pozornosť venuje Alexandre Thormovej, psychopatickej doktorke, ktorá sa rozhodla pomstiť. Na to, že sa jedná o krimi triler, tak to bolo dosť vláčne a nudné. Nepomohol tomu ani fakt, že kapitoly sú krátke, postavu Kim mám rád a knihu som počúval ako audio. Opakovane som sa pristihol pri tom, že premýšľam nad niečím úplne iným a audioknihu vôbec nevnímam. Dej obsahuje viacero náhod, ktoré nedávajú zmysel a miestami mi správanie postáv prišlo pritiahnuté za vlasy. Ako celok to proste nefunguje. Veľkú rolu na mojom sklamaní hrá určite aj fakt, že predchádzajúci diel sa mi veľmi páčil. Asi si dám od série na chvíľu pauzu. Myslím si, že tento diel môžete pokojne preskočiť. Neodporúčam.


Šárka88
26.04.2024 4 z 5

Audiokniha - Jitka Ježková
Bohužel jsem přeskočila čtvrtý díl a byla to nejspíše chyba. Hodně jsem se zamotala ve jménech.
Ohledně děje , to bylo celkem napínavé a sem tam překvapivé, jen mi ta Kim porad nejde nějak na rozum. Opět sem tam nesympatická :-D a Alex jako její největší protivník, jinačí poslech, než předchozí díly.No asi je to jen taková mlha. Těším se na další díl a uvidíme.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 právě čtených knih podle uživatelů (červenec)

15.07.2018


Knižní novinky (4. - 17. června)

04.06.2018


Citáty z knihy (1)

V západním světě nebyla touha ovládat, přesvědčovat a manipulovat o nic menší, jen byla utajovanější.


Kniha Pokrevní pouta v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených2 246x
ve Čtenářské výzvě132x
v Doporučených109x
v Knihotéce663x
v Chystám se číst359x
v Chci si koupit101x
v dalších seznamech17x