Za vším hledej Bridgertonovy přehled

Za vším hledej Bridgertonovy
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324722/bmid_za-vsim-hledej-bridgetornovy-Idw-324722.jpg 4 383 383

Rokesby série

1. díl >

Oblíbená série o rodině Bridgertonových se vrací v čase na konec 18. století a k mladé Billie Bridgertonové, jejíž temperament se později projeví v mnoha dalších generacích. Billie je umíněná, nechová se jako dáma a celé dětství strávila potloukáním se po venkově s bratry Rokesbyovými. Předpokládalo se, že jednoho z nich si nakonec vezme. Jen ten třetí, nejstarší, pro ni není vhodný, a ona by ho stejně nechtěla, ani za nic. Vždyť George je tak upjatý a nudný. Když se postupně začnou poznávat, vidí se vzájemně v čím dál příznivějším světle, ale než si cokoliv stačí říct, hrozí rodině tragická ztráta – Edward Rokesby se v americké válce pohřešuje a dost možná je mrtev…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

Because of Miss Bridgerton, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za vším hledej Bridgertonovy. Přihlašte se a napište ho.

AgnesDee
05.08.2024 5 z 5

Líbí se mi, jak Julia Quinn vezme v podstatě průměrnou až podprůměrnou klasickou romantickou zápletku a dokáže z ní vytěžit za pomoci dialogů a chemie postav něco, co je velká radost číst. Na rozdíl od jiných autorek, které svými plytkými a nesympatickými knihami vydělávají po celé planetě miliony, jsou její knihy poutavé, zábavné, nezapadnou do patosu a ani u nich nemáte pocit, že jsou hlavní hrdinové nekompetentní či otravní. Hlavní hrdinka je velmi aktivní, sympatická, drzá a dokáže se o sebe postarat. Není fňukna, kterou by musel někdo nutně zachraňovat z jakékoli situace (když nepočítáme zlomený kotník). Hlavní hrdina možná není ze začátku tolik výrazný, ale díky pohledu do jeho hlavy s ním dokážu soucítit, má důvod chovat se tak, jak se chová, a rozhodně se nechová toxicky, manipulativně nebo majetnicky. Ve výsledku, i když by se to nemuselo na první pohled zdát, mají mezi sebou velmi zdravý vztah založený na vzájemném pochopení, důvěře a respektu. Což je vlastně ta nejvíc sexy věc, kterou mohli ve svém vztahu nalézt.

Anežka173
21.07.2024 4 z 5

Tato kniha se mi líbila. Taková klasická oddechovka jakou můžeme od této autorky čekat. Nic moc originálního, ale milé a místy i humorné.

Hradčiatko
25.04.2024 5 z 5

Mne sa to páčilo :) Príjemné čítanie, dej odsýpal, nenudil, moc fajn víkendovka.

Kaligrafie zlomu, Vražedná mysl a další knižní novinky (23. týden)

05.06.2022

Knižní novinky (6. - 11.3.)

06.03.2017

Kniha Za vším hledej Bridgertonovy v seznamech