Válka světů a jiné příběhy z neskutečna přehled

Válka světů a jiné příběhy z neskutečna https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37115/bmid_valka-svetu-a-jine-pribehy-z-neskut-iGH-37115.jpg 4 174 174

1.) Příběhy z Neskutečna 2.) Válka světů - kniha první - Marťané přicházejí, kniha druhá - Země pod nadvládou Marťanů.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka světů a jiné příběhy z neskutečna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

StrYke
27.03.2024 4 z 5

H. G. Wells byl jednoznačně genius. Jeho díla jsou nadčasová, pečlivě promyšlená do nejmenšího detailu a protkána velmi suverénním, inteligentním humorem. Věčná škoda, že on sám u nás není příliš znám, navzdory faktu, že mnohé jeho výtvory jsou často známy až notoricky. Tato kniha je rozdělena na 2 větší části. První část, Příběhy z neskutečna, je sbírkou Wellsových povídek. Tyto povídky se kvalitativně velmi liší. Zatímco některé se utápějí v šedi průměru (Vláda mravenců, Lupiči v Hammerpondu), jiné jsou velmi dobré (Pštrosí byznys) až skvělé (Ostrov Aepyornisův, Útok z hlubin). Jejich společnou vlastností je však originalita a kuriózní zápletka se zajímavým závěrem. Druhou částí této knihy jsou pak oba díly Války světů. První díl se rozjíždí velmi zvolna. Poté, co se však děj rozjede, jde o úžasné, nadčasové vyprávění, které pokračuje až do samotného náhlého a "překvapivého" konce. "Překvapivého", protože ho spousta z nás zná z filmového zpracování z roku 2005. Ve výsledku však musím celé této knize jednu hvězdičku ubrat, protože jsem často měl problém se do textu začíst. Pravděpodobně jde o mezidobový problém, protože, přece jenom, této knize už nějaký pátek je.

vvikingg
06.02.2024 4 z 5

po delší době přečteno znovu , klasika se neomrzí v první části knihy 13 povídek potom následuje Válka světů i ilustrace ke knize jsou skvělé , připomínající dobu, kdy byla kniha sepsána.


Jirka92333
08.12.2023 5 z 5

Sci-fi které má funguje i po více jak sto letech. Tomu říkám skutečné umění. Za mne paráda. Dokonce si troufám říct že mě nadchla více než filmová verze. I když i ta je velice dobrá. Povídky byli příjemným zpestřením.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Válka světů a jiné příběhy z neskutečna v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených237x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených15x
v Knihotéce173x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x