Vévoda a já přehled

Vévoda a já https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462713/bmid_vevoda-a-ja-63e5f1f49ebe7.png 4 1691 1691

Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmyslu se oženit, na té dívce je něco, co mu zrychluje srdeční tep. Daphne brzy zapomene, že jejich námluvy jsou pouhá přetvářka. Snad za to může okouzlující pohled jeho pronikavých očí nebo to, co cítí v jeho objetí, ale postupem času se do temperamentního vévody doopravdy zamiluje. Musí však chtě nechtě zabránit tomu, aby jí pohledný vévoda, který se zapřisáhl, že zůstane navždy svobodný, nezlomil srdce.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Duke and I , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vévoda a já. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (332)

lenka4032
včera 5 z 5

:
@juliaquinnauthor
@vydavatelstvo.pandora

Do tejto knihy som išla naslepo, lebo celé haló okolo Bridgerton seriálu ma obišlo.(Nie seriál si stále neplánujem pozrieť) Dokonca som mala kúsok obavy a predsudky, že sa mi to nebude páčiť, lebo er-forma, minulé storočie. A vieš čo? Narazila som si ústa, lebo sa mi to nielen páčilo ale zbožňujem to. Od prológu, ktorý mi zlomil ako matke srdce, cez kapitoly pri ktorých som mala doslova záchvaty smiechu.

- falošné randenie (dvorenie)
- nútená blízkosť
- nájdenie rodiny

Daphne Bridgertonová je vtipná, priateľská, láskavá...túži po láske, manželovi, deťoch. Chce mať čo mali jej rodičia. A že boli požehnaný. Aj keď osem detí? Klobúk dolu pred Violet, ja občas strácam rozum pri dvoch čo mám doma.
Simon Hastings tvrdohlavý, húževnatý, zadumaný... Nikdy nechcel manželku, deti a nevedel čo je to mať rodinu.
Avšak pri Daphne nemal šancu... A keby nejakým zázrakom unikol, máme tu Anthonyho, Benedicta, Colina aby vtĺkli doňho kúsok rozumu.

Ako sa povie, neviem sa dočkať ďalších dielov. Lebo každý Bridgerton je lákavý...a teda osobne mám chrobáka v hlave, kto uverejňuje ten záhadný Klebetník...

janina66
09.05.2024 3 z 5

Historické knihy nejsou mé oblíbené.
Tuto jsem vyslechla audio, takže jsem to dala. Filmovou verzi jsem neviděla, a ani se na ní nechystám. Na mě moc přesládlé. Nedokážu si ani představit, že v té době nevěděly novomanželky, co je čeká o svatební noci.


Princezna22
29.04.2024 4 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audio a musím říct, že jsem mile překvapená .. Dlouho jsem této sérii odolávala až jsem podlehla. Krásné.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

28.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vévoda a já v seznamech

v Právě čtených20x
v Přečtených2 474x
ve Čtenářské výzvě319x
v Doporučených93x
v Knihotéce657x
v Chystám se číst346x
v Chci si koupit77x
v dalších seznamech21x