Žena pro třetího krále přehled

Žena pro třetího krále https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67939/zena-pro-tretiho-krale-Jrd-67939.png 4 238 238

Královna Richenza Hlavní postavou románu je královna Richenza, jedna z nejzajímavějších ženských postav českých dějin na počátku 14. století. Dvakrát usedla Richenza na trůn, moc a koruna ji však nikdy nezaslepily. Jen její hladové srdce hledalo lásku. Proto si troufla být svobodnou ženou a vzdorovat předsudkům, kterým může být vystavena i královna, jež nepřestala milovat kdysi prvního muže království, pana Jindřicha z Lipé.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žena pro třetího krále. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

Ilona70
15.03.2024 4 z 5

K Vaňkové jsem se vrátila po letech. Přinutilo mě k tomu přečtení Rytířů z Vřesova od Niedla a Lucemburské epopeje (1. díl) od Vondrušky. Všechno to jsou oddechovky, tak můžu porovnávat . Není to moc těžké Vaňková mě ani po letech nezklamala, Niedl se jí určitě vyrovná. Vondruška za mě vzadu o několik délek. Jak stárnu sahám po oddechové četbě častěji, a častěji se vracím ke knihám již přečteným, ne vždycky se mi líbí to co před lety, ale tady jsem chybu neudělala.

FlLys
27.02.2024 2 z 5

Vaňkovou jsem četla naposledy na střední a její knihy jsem milovala. Tato kniha se mi tedy nelíbila. Uznávám, že můj pohled je ovlivněn hlavně tím, že je zde Richenza vykreslená jako děvka a mrcha. O Richenze smýšlím jinak a ten pohled mám dle mého právě od Vaňkový.
Líbí se mi, že autorka umí oprvdu vsadit děj do historického období. S mnoha historickými skutečnostmi. Kniha ale není čtivá a děj neubíhá, v podstatě jsem se až na poslední čtvrtinu knihy musela do čtení nutit. Plytké postavy bez větších myškových pochodů. Ale přesto bych s Vondruškou nesrovnávala, Vaňková je za mě kvalitní literatura narozdíl od braku Vondrušky


ViolettaCh.
25.12.2023 4 z 5

Paní Vaňková pro mě byla od základní školy zárukou kvality v oblasti historického románu z českých dějin. Tuto knihu, jejíž ústřední postavou je česká královna Eliška Rejčka a její osud, i některé další knihy jsem už tehdy ráda četla. Strohá dějepisná data a jména historických osobností v knihách paní Vaňkové dostávají lidský, emociální rozměr a náboj, byť – pokud jde o detaily událostí a dialogy postav - jde o fantazii autorky, avšak poskládanou do čtivého příběhu. Knihu jsem si tentokrát vychutnala v audio podobě ve skvělém podání paní Renáty Honzovičové Volfové.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Žena pro třetího krále v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených371x
ve Čtenářské výzvě77x
v Doporučených27x
v Knihotéce146x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech5x