Iveta Fabešová
česká, 1984
Populární knihy
/ všech 6 knihNové komentáře u knih Iveta Fabešová
Vše sladké
„Tato kuchařka mívá poměrně rozporuplná hodnocení a tak jsem neodolala a musela jsem ji samozřejmě jít prozkoumat. Kniha je vedena velmi jednoduše, logicky a v poměrně luxusním a minimalistickém designu. Recepty jsou zajímavé, některé trochu časově náročnější, působící elegantně a pracně což předpokládám je kámen úrazu vzhledem k tomu, že v české kuchyni bývá obvykle vrcholem hrnkový koláč, bábovka nebo piškotová roláda. Dále je také problém, že v receptech jsou občas používány odborné cukrářské pojmy, které nejsou veřejnosti úplně známé a tak je tato kuchařka někde na pomezí kuchařky pro každého (vzhledem ke koncepci) a kuchařky pro více znalé (pojmy, některé náročnější techniky, náročnost na suroviny).“... celý text
— bravefox
Sladké a veselé s Ivetou
„Knizka je moc pěkná. Zkusila jsem vločkové sušenky. Zmizely do druhého dne, i když na rozdíl od autorky jsem je měla hodně placaté a na muj vkus byly moc sladké. Ale recept budu používat, poté co přidám vlastní úpravy :)“... celý text
— Dámaskloboukem
Vše sladké
„Tržnímu hospodářství navzdory - tuhle knížku nekoupíte. Nenabízí ji žádné kamenné knihkupectví ani e-shop. Projela jsem i knižní bazary, ovšem taky bez úspěchu. Nakonec jsem si ji zablokovala v knihovně a zaplatila za to poplatek celých 5,-Kč ( výše poplatku mi připadá docela úsměvná ).
Jsem hrozně ráda, že mě to prislo pouze na 5,- a knihu jsem si nekoupila, protože po přečtení/prolistovani vůbec nevím, na co by mi ve vlastní knihovně byla. Na pečení určitě ne.
Kuchařka je to naprosto dokonalá, krásné fotky, podrobný návod, na začátku něco ze života autorky.
Obsahuje převážně francouzské sladké recepty, to by mi nevadilo. Ale já jsem ten typ, co od začátku pečení max. do dvou hodin vytahuje plechy z trouby a ještě horké to z poloviny padne pod rukama nedočkavých členů rodiny. A komu vadí, ze každý koláč je šišatý trošku jinak nebo že poleva mírně stekla? Vždyť se to stejně sní.
Když jsem se docetla, ze mám infundovat přes noc vanilkovy lusk v mléce a druhy den pokračovat s přípravou pořad s tou jednou sladkostí, tak jsem knihu označila za tzv. vyšší dívčí a spokojeně odložila.
Čtenářka, která měla kuchařku půjčenou z knihovny prede mnou, si založila recept s arasidovymi susenkami. Tak je vyzkouším, protože ty vypadaji i na fotce každá trosku jinak a mírně šišatě.“... celý text
— Dámaskloboukem
Sladké a veselé s Ivetou
„Pomáhá mi v letošních vánočních přípravách. Skvělá.“
— Noisette73
Iveta a české sladkosti
„Mňam mňam;)“
— Lovehorses365
Iveta Fabešová - knihy
2022 | Vše sváteční |
2010 | Iveta a sladká Francie |
2012 | Iveta a české sladkosti |
2013 | Sladké a veselé s Ivetou |
2011 | Slavnostní pečení s Ivetou |
2020 | Vše sladké |
Žánry autora
Literatura česká Literatura naučná Kuchařky
Štítky z knih
kuchařky Francie cukroví moučníky národní jídla sladká jídla
Fabešová je 4x v oblíbených.