Jaroslava Kadlasová
Jaroslava Vilemína Kadlasová, Jaroslava Vilemína Marečková · pseudonymy
česká, 1956
Populární knihy
Nové komentáře u knih Jaroslava Kadlasová
Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000.
„Milá knížka a připomenutí toho, jak se v Čechách jedlo a cestovalo v devadesátých letech a okolo roku 2000. Bylo zajímavé zavzpomínat na to, jak ještě hodně ingrediencí na vaření nebylo samozřejmostí. Úsměvné bylo autorčino vzpomínání na ubytování v českých hotelech a penzionech v tomto období nebo na to, jak začínaly cestovky. Mě jakožto knihovnici z menšího města potěšily i vzpomínky na práci a oslavu v knihovně.“... celý text
— lenikhor
Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000.
„Děkuji. Tak nějak jsem to myslela... Knížku výhodněji pořídíte na mém webu vilemininozatisi.cz“
— vilemina1866
Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000.
„Líbilo se mi chronologické vyprávění proložené recepty, musím říct, že je to docela nezvyklý a určitě také velmi pracný způsob literárního zpracování. Čtenář si udělá o časech minulých konkrétní představu bez toho, aby byl zavalený fakty a politickými souvislostmi. A je tam humor, skrytý, jemný, ženský. Strašně dlouho jsem hledala recept na vitacitový koláč a on tam je - díky! (od ER)“... celý text
— vilemina1866
Zatracené kyselo
„Škoda, že jsem nereagovala na komentáře dříve, ale aspoň pro nové čtenáře: Recepty ilustrují dobu, o níž vypravuji, a nejsou zamýšleny ani jako škola vaření. Fotky některých jídela více o knize najdete také zda:
http://www.vilemininozatisi.cz/category/moje-knihy/zatracene-kyselo/“... celý text
— vilemina1866
Zatracené kyselo
„Slabá kniha. Velmi nezajimavá a velmi nudná. Vzpomínky na doby minulé mají možná hodnotu pro samotnou autorku, ale pro čtenáře je to bohužel o ničem. Recepty jsou v dnešní době velkého zájmu o vaření a v éře vypravných a často i poutavě psaných kuchařem úplně pasé. Ztracený čas a bohužel vyhozené peníze vzhledem k tomu, že jsem si knihu koupila.“... celý text
— Clara del Valle
Jaroslava Kadlasová knihy
2022 | Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000. |
2011 | Cukr na nitku |
2015 | Zatracené kyselo |
Kadlasová je 1x v oblíbených.
Osobní web autora