Zatracené kyselo přehled
Jaroslava Vilemína Kadlasová (p)
Laskavé vzpomínání na vaření, jídlo a domácnost v osmdesátých a na počátku devadesátých let minulého století Ve své druhé knize autorka vzpomíná, jak se žilo v okresním městě pod horami a jak si po svatbě zařizovala vlastní domácnost a zvykala si na nové prostředí, tak odlišné od velkoměsta. Nakonec všechno zvládla – výchovu potomka i místní kyselo. Vaření se stalo jejím koníčkem a časem i pracovní náplní. A pak vtrhly do života i do kuchyně polistopadové změny: nové suroviny, kontakty se světem a první zážitky z cestování. Vyprávění doprovázejí dobové recepty.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zatracené kyselo. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (5)
Slabá kniha. Velmi nezajimavá a velmi nudná. Vzpomínky na doby minulé mají možná hodnotu pro samotnou autorku, ale pro čtenáře je to bohužel o ničem. Recepty jsou v dnešní době velkého zájmu o vaření a v éře vypravných a často i poutavě psaných kuchařem úplně pasé. Ztracený čas a bohužel vyhozené peníze vzhledem k tomu, že jsem si knihu koupila.
Mám tyhle retro vzpomínky ráda, početla jsem si s chutí. Akorát jsem taky měla pocit, že je to trošku chaotické a neuspořádané. Ale jinak ok a doufám, že autorka bude v psaní pokračovat, konec by tomu odpovídal.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Zatracené kyselo v seznamech
v Přečtených | 15x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 3x |
v Chystám se číst | 10x |
v Chci si koupit | 3x |
Autorovy další knížky
2011 | Cukr na nitku |
2015 | Zatracené kyselo |
2022 | Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000. |
Škoda, že jsem nereagovala na komentáře dříve, ale aspoň pro nové čtenáře: Recepty ilustrují dobu, o níž vypravuji, a nejsou zamýšleny ani jako škola vaření. Fotky některých jídela více o knize najdete také zda:
http://www.vilemininozatisi.cz/category/moje-knihy/zatracene-kyselo/