Kálmán Tolnai
Nové komentáře u knih Kálmán Tolnai
Průřez maďarskou kuchyní
„Recepty ověřené spokojenými strávníky.
Rády jsme si je mezi kamarádkami předávaly, mnohdy i s ochutnávkou. Vitamíny z opečovávaného záhonu na talíři nechyběly a pestrost zajišťovala vzájemná výměna přebytků.
Tyto sešity jsme milovaly /viz rozklikněte si vydavatele Práce/.
/PS: Fronty na banány znali asi Pražáci, ti byli ochuzeni o pohyb , slunění a klábosení na zahrádkách. Venkované si užívali a ani by je nenapadlo marnit čas ve frontách. Mnozí se uměli radovat z vypěstovaných ředkviček, paprik i melounů, cibule, česneku, zeleného hrášku, hlávkového salátu, brambor, ovoce, malin, kanadských borůvek, angreštu atd. a inspiraci jsme čerpali z těchto kuchařek. Děti se učily spolupracovat a pak si společně zaskotačily. Na banány nikdo nevzpomínal./
Maďarský pikantní gulášek, kdo by si nedal, jak na něj se dozvíte z brožury, doporučuji i další sešity , nemá to chybu.
Doporučuji vyzkoušet a přeji dobrou chuť.“... celý text
— zaz