-

Renáta Janů

česká

Nové komentáře u knih Renáta Janů

Arabská kuchařka Arabská kuchařka

S kuchařkama napsanýna nekuchaři, mám trochu problém. Oceňuji nadšení a snahu přiblížit čtenáři oblíbená jídla, popř. jako zde oblíbená cizokrajná jídla, oblíbené cizokrajné kultury. V tom je tahle kuchařka určitě uspokojivá. ALE: Naprosto zoufale potřebuje zásah někoho, kdo ví, jak se kuchařky píší. Je sice hezké, že si autorka sehnala dobrozdání Dr. Gombára, nicméně to je arabista a historik, a mocně pochybuji, že má tucha, jak by měla vypadat kuchařská kniha. :) Pomíjím, že se autorka obšírně rozepisuje o různých druzích koření a arabských specialit, knížka je koneckonců stará přes deset let a to byl Google ještě v plenkách. Víc mi vadí, že až na pár vyjímek není u receptů napsáno, pro kolik jsou osob. To odhadujete jen podle množství výchozích surovin. Stejně tak se skoro nikde, u příslušných receptů, nepíše teplota trouby a alespoň přibližná doba pečení. Nejednotnost měrných jednotek (někde gramy, někde šálky) už ani nepřekvapí. I celková úprava knížky působí zastarale. Jako by byla napsána v sedmdesátkách. Prostě: vydat arabskou kuchařku byl báječný nápad, nicméně provedení je ... nedotažené. Škoda. Tahle knížka by si pořádnou odbornou editaci a svěží food styling zcela určitě zasloužila.... celý text
MagdaFish


Arabská kuchařka Arabská kuchařka

Moc pěkná kuchařka, líbí se mi hlavně vyobrazené fotografie daných jídel.
cleopatra11