Nové komentáře u knih Samin Nosrat
Sůl, tuk, ocet, žár
„Kdo má rád Kuchařku pro dceru, protože v ní autorka vysvětluje, co a proč se stane, když... tomu se bude líbit i tahle kniha. Výtvarné zpracování se mi taky velmi trefilo do noty. No a právě jsem upekla čokoládové muffiny s olejem místo másla a hádejte, co - fakt jsou měkký a nadejchaný, jak muffiny z Lidlu, paráda!“... celý text
— tereez
Sůl, tuk, ocet, žár
„Pro úplné začátečníky i zkušené kuchaře. Trocha vědy, někdy až příliš osobních příběhů... na konci je dostatek receptů. Milé ilustrace“
— martin9666
Sůl, tuk, ocet, žár
„Ach, to byla nádhera. Sůl tuk ocet žár je pro každého kuchaře, který chce pokročit o kousek dál, než je přesné smíchání surovin podle receptu nebo improvizovat s nejistým výsledkem.
Autorka návodně vysvětluje, jakou zásadní roli hraje zmíněná čtveřice při přípravě jakéhokoliv jídla. Správné množství nebo technika posunou jakkoliv obyčejný pokrm do nadprůměru.
A tím to nekončí. Čtivý, vtipný a nevtíravý osobní příběh doplňuje spousta vychytávek např. návod, jak pokrmu dodat chuť z nejrůznějších oblastí světa a navíc je zde řada receptů. U nich mě trošku mrzí pouze kreslené znázornění. Ale alespoň mám o důvod víc vyzkoušet je, prohlédnout a ovonět na vlastí pěst.
Sůl tuk ocet žár je jednoznačně naprosto výjimečná kuchařka. Nabízí nadstandardně zpracované techniky, postupy i recepty. Vše pěkně naservírováno na pořádné porci lásky k jídlu. Není moc knih, jejichž pročítání mě přímo nutí vyrazit do kuchyně, takhle mezi ně ale rozhodně patří.“... celý text
— angloumene
Sůl, tuk, ocet, žár
„Kuchařka, která není ani tak o receptech, jako o základech vaření. Čte se velmi dobře, z knížky je zcela jasné, že autorka vaření miluje a po každé kapitole jsem měla chuť, hned vše vyzkoušet. Kromě toho je knížka krásná i po vizuální stránce, některé grafy už mi visí v kuchyni.“... celý text
— Emigna