Arabská kuchařka vydání
Renáta Janů
Kult chutného, zdravého a výživného jídla společně konzumovaného sdílí arabská gastronomie s ostatními orientálními kuchyněmi. Společenská role arabského stolování je nedílnou součástí nejen soukromého života, ale především komunikace při přátelských, obchodních či politických jednáních. Nezastupitelná role velkorysého hostitele, jakož i role hosta konzumujícího předkládané lahůdky patří k typickým součástem arabského stolování a k uvolněné atmosféře pomáhající vzájemnému poznání a spřátelení. Právě gastronomie společně s hudbou a tancem je jednou z hlavních forem sbližování evropské kultury s kulturou islámskou. Autorka dlouhodbě pobývala v Libanonu, Sýrii, Kuvajtu a v dalších zemích Zálivu. Doba strávená v těchto zemích společně s velkým zaujetím pro gastronomii jsou zárukou výjimečného zážitku, který Arabská kuchařka nabízí.... celý text
Vydání (2)
Arabská kuchařka
2010, Computer Press (CP Books)
ISBN: 978-80-251-3256-2Arabská kuchařka
1993, Merkur
ISBN: 80-7032-660-3