Jarní kuchařka vydání
Jaroslav Vašák
Kuchařka plná svěžích jarních barev, vitamínů a inspirace. Vážený čtenáři, toto je první ze čtyř kuchařských knih, které se mají zabývat ročními obdobími a které se mají vztahovat k jednotlivým receptům ze surovin, vyskytujícím se v tom daném období nejvíce na našem trhu. Tato kniha se věnuje jarním receptům, další bude zaměřena na letní, třetí se věnuje podzimu a poslední bude mapovat jídla, která se konzumují v zimě. Na jaře pamatuje i na nepatrný přídavek první zeleně k pokrmům již proto, že zpestří jejich vzhled i chuť, a také proto, že obsahuje vitaminy. Ze zkušenosti totiž již naši předci vypozorovali, že tato jarní zeleň, ty první saláty, bylinky i natě, chrání před mnoha poruchami zdraví, před krvácením z dásní, před úpornou rýmou a kašlem i před jarní vysíleností. Moderní věda potvrdila tuto starou lidovou moudrost, neboť objevila v zelených listech podobně jako v zelenině vůbec, dále i v ovoci a některých jiných potravinách, množství vitaminů. Ty chrání tělo před nakažlivými a jinými chorobami a tak udržují jak dospělé, tak hlavně děti při pevném zdraví. Zelené koření nám poskytují aromatické byliny svými čerstvými natěmi pro svoji líbeznou chuť a vůni. Většinu z těchto natí si navíc můžete sami vypěstovat v truhlíku za oknem nebo na zahrádce. Tak tedy dobrou chuť a pevné zdraví.... celý text
Vydání (1)
Jarní kuchařka
2004,
ISBN: 80-7186-961-9Štítky knihy
Autorovy další knížky
2006 | Ottova Kuchařka velká hrníčková |
2008 | Česká domácí kuchařka |
1993 | Kniha kuchařských zajímavostí 1. |
2007 | Velká česká kuchařka. 3333 receptů |
2011 | Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z |