Česká domácí kuchařka přehled
Jaroslav Vašák
![Česká domácí kuchařka Česká domácí kuchařka](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38230/ceska-domaci-kucharka-38230.jpg?v=1276420853)
Tradiční česká kuchyně Současná česká kuchyně neodmyslitelně obohacená o evropské a světové trendy nabízí nevyčerpatelný zdroj inspirace v každodenní přípravě pokrmů, lákavé kombinace, výrazné chutě a typické vůně. Mistr kuchař pro vás připravil jídla z dostupných domácích surovin. Předkrmy studené a teplé Saláty ovocné a zeleninové Polévky čiré, zahuštěné, zeleninové, sladké, zavářky, vložky, sedliny Pokrmy z vajec, slané omelety a palačinky, pomazánky s vejcem Maso hovězí, telecí, vepřové, pravá česká zabijačka, jehněčí a skopové, zvěřina, mletá masa, guláše, masité pomazánky Kuře, slepice, husa, kachna, krůta Křepelka Králík Ryby Brambory Luštěniny Zelenina Houby Rýže, jáhly, ovesné vločky, těstoviny, knedlíky Dezerty, sladké lívance, koláče, česká buchta, bublaniny a bábovky, tažený závin Dorty, polevy, vánoční a velikonoční pečivo Sladké a slané nákypy a suflé Krémy kompoty a zavařeniny... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Česká domácí kuchařka. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Možná se nedočkáte krásných obrázků, ale zapojte fantazii. Jednoduché a srozumitelné recepty, žádné okecávky a o tom kuchařky mají být!
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Česká domácí kuchařka v seznamech
v Přečtených | 7x |
v Doporučených | 1x |
v Mé knihovně | 19x |
Autorovy další knížky
2006 | ![]() |
2008 | ![]() |
1993 | ![]() |
2007 | ![]() |
2011 | ![]() |
No, tato kuchařka (rv 2008) se bohužel, dle mě, jen tváří jako dobrá, srozumitelná a přehledná. Nemůžu si pomoct, ale nic z toho neplatí. Je tu velký potenciál inspirací a jaksi návrhů na příští oběd, či večeři, ovšem při připravě jídla samotného vám nakonec nezbude nic, než jídlo uvařit úplně sám, bez pomoci této publikace. Je to asi v tom smyslu, že dostanete zálusk na karbanátky a kuchařka vás povede asi tak, že si máte připravit z ingrediencí ty karbanátky, nu a přidejte cibulku na talíř, kaši a přejeme dobrou chuť. Na něco podobného narazíte u vývaru - přeceďte vývar, dejte do hrnce zeleninu... - a bla bla bla. Tak nevím. Mám ty karbanátky nasekat na kostičky, hodit do vroucí vody...? Ten vývar si mám jako vycucat z trika...? Přece když už vím, co a jak vařit, nepotřebuji k tomu návody?! No nic, asi jsem něco přehlíd... Zklamání.
[2/10] Naučná literatura; Hobby, Vaření