Česká domácí kuchařka
Jaroslav Vašák
Tradiční česká kuchyně Současná česká kuchyně neodmyslitelně obohacená o evropské a světové trendy nabízí nevyčerpatelný zdroj inspirace v každodenní přípravě pokrmů, lákavé kombinace, výrazné chutě a typické vůně. Mistr kuchař pro vás připravil jídla z dostupných domácích surovin. Předkrmy studené a teplé Saláty ovocné a zeleninové Polévky čiré, zahuštěné, zeleninové, sladké, zavářky, vložky, sedliny Pokrmy z vajec, slané omelety a palačinky, pomazánky s vejcem Maso hovězí, telecí, vepřové, pravá česká zabijačka, jehněčí a skopové, zvěřina, mletá masa, guláše, masité pomazánky Kuře, slepice, husa, kachna, krůta Křepelka Králík Ryby Brambory Luštěniny Zelenina Houby Rýže, jáhly, ovesné vločky, těstoviny, knedlíky Dezerty, sladké lívance, koláče, česká buchta, bublaniny a bábovky, tažený závin Dorty, polevy, vánoční a velikonoční pečivo Sladké a slané nákypy a suflé Krémy kompoty a zavařeniny... celý text
Přidat komentář
Možná se nedočkáte krásných obrázků, ale zapojte fantazii. Jednoduché a srozumitelné recepty, žádné okecávky a o tom kuchařky mají být!
Autorovy další knížky
2006 | Ottova Kuchařka velká hrníčková |
2008 | Česká domácí kuchařka |
1993 | Kniha kuchařských zajímavostí 1. |
2007 | Velká česká kuchařka. 3333 receptů |
2011 | Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z |
No, tato kuchařka (rv 2008) se bohužel, dle mě, jen tváří jako dobrá, srozumitelná a přehledná. Nemůžu si pomoct, ale nic z toho neplatí. Je tu velký potenciál inspirací a jaksi návrhů na příští oběd, či večeři, ovšem při připravě jídla samotného vám nakonec nezbude nic, než jídlo uvařit úplně sám, bez pomoci této publikace. Je to asi v tom smyslu, že dostanete zálusk na karbanátky a kuchařka vás povede asi tak, že si máte připravit z ingrediencí ty karbanátky, nu a přidejte cibulku na talíř, kaši a přejeme dobrou chuť. Na něco podobného narazíte u vývaru - přeceďte vývar, dejte do hrnce zeleninu... - a bla bla bla. Tak nevím. Mám ty karbanátky nasekat na kostičky, hodit do vroucí vody...? Ten vývar si mám jako vycucat z trika...? Přece když už vím, co a jak vařit, nepotřebuji k tomu návody?! No nic, asi jsem něco přehlíd... Zklamání.
[2/10] Naučná literatura; Hobby, Vaření