Provence - Škola provensálské kuchyně vydání
Gui Gedda , Marie-Pierre Moine
Tajemství surovin a receptů jižní Francie. Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2013 , Slovart (ČR)Originální název:
Provence cookery school
více info...
Vydání (2)
Provence - Škola provensálské kuchyně
2013, Slovart (ČR)
ISBN: 978-80-7391-818-7Provence - škola provensálské kuchyně
2009, Slovart (ČR)
ISBN: 978-80-7391-315-1