Provence - Škola provensálské kuchyně přehled
Gui Gedda , Marie-Pierre Moine
Tajemství surovin a receptů jižní Francie. Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2013 , Slovart (ČR)Originální název:
Provence cookery school
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Provence - Škola provensálské kuchyně. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (5)
Skvěle zpracovaná kuchařka plná lákavých receptů vonících kořením a bylinkami. Moc dobře se podle ní vaří.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Provence - Škola provensálské kuchyně v seznamech
v Přečtených | 19x |
ve Čtenářské výzvě | 2x |
v Knihotéce | 16x |
v Chystám se číst | 4x |
v Chci si koupit | 9x |
Skvělá kniha a skvělé recepty, miluju Provence a její rustikální kuchyni. Tak jsem si kousek přenesla i domů.