Provence - Škola provensálské kuchyně
Gui Gedda , Marie-Pierre Moine
Tajemství surovin a receptů jižní Francie. Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2013 , Slovart (ČR)Originální název:
Provence cookery school
více info...
Přidat komentář
Skvěle zpracovaná kuchařka plná lákavých receptů vonících kořením a bylinkami. Moc dobře se podle ní vaří.
Naprosto výborná kuchařka. Skvělé recepty a dobře popsaná příprava. Sice mám kuchařku v originále, ale není problém. Nezkoušel jsem všechny recepty, ale část ano a musím přiznat, že si člověk připadne hned jako v Provence. Prostě jen zavřít oči, nasát vůni koření a bylinek a k tomu si dát růžové víno... Bon apetit.
Skvělá kniha a skvělé recepty, miluju Provence a její rustikální kuchyni. Tak jsem si kousek přenesla i domů.