Daydreamer Daydreamer diskuze

☰ menu

Odrazuje Vás moc tlustá kniha?

Proč by mne měla odrazovat tlustá kniha?? V prvé řadě záleží přece na hodnotě obsahu. Co mne ale spolehlivě dokáže odradit, to je někdy až neuvěřitelné množství různých chyb v textu. Tak si říkám, zda dnes ještě existují korektoři...

06.10.2021


Greta Thunberg

Alekis : Asi jste to nemohla napsat lépe. Děkuji.

16.12.2019


Nejlepší sci-fi/fantasy série

Za mne:
sci-fi - Alastair Reynolds : Odhalený vesmír
fantasy - určitě Jonathan Stroud : Bartimaeova trilogie.

13.02.2019


Knihy/deníky ze 2.sv.

Za sebe doporučuji tyto deníky:
https://www.databazeknih.cz/knihy/chci-vydat-svedectvi-deniky-1933-1941-152610
https://www.databazeknih.cz/knihy/chci-vydat-svedectvi-deniky-1942-1945-31730
Pro mne to byl a vlastně stále je nezapomenutelný zážitek.

30.07.2017


Filosofování pod starým mohutným dubem

to Eicherik: a znáte tuhle verzi? zkuste... :-)
https://www.youtube.com/watch?v=JCNn6gre31M

22.03.2017


Vzdělanost národa

Eldar80: Na vaši hloupou aroganci...zrovna tady... se mi ani nechtělo reagovat. Tak jen malé doporučení - přečtěte si ten text a reakci znovu. A pak svůj příspěvek, zcela mimo mísu - a právě tady... no nic... - můžete smazat.

16.02.2017


Vzdělanost národa

Kusma: "Toto pojetí, že dřív bylo vše super, většina byla krásná a inteligentní a dnes je vše zlé a většina je tupá a ošklivá, je už trošku únavné. "...
A no tohle jste, prosím, přišla jak?? Nepopírám, že se občas s takovým názorem setkám, ale podle toho, jak jste to formulovala vy, to vypadá na názor většiny - když je to "únavné"... A nezlobte se, ale to je nesmysl.

15.02.2017


Vzdělanost národa

Dovolím si tentokrát s Testerem bezvýhradně souhlasit. Je to smutné, ale je to tak. A není v tom z mé strany žádná snaha idealizovat si vlastní mládí. Stačí si, například, zde na databázi přečíst příspěvky některých z mladé generace. Formulovat myšlenku? Nebetyčný problém... Pravopis? Rád si připomínám dialog Spejbla s Hurvínkem, kde Spejbl, na Hurvínkův dotaz ohledně "správného i/y, podává toto vysvětlení: "Vždyť je to docela jednoduché, Hurvajs. Jestli máš na řádce dost místa, napiš tvrdé. Jestli ne, tak měkké docela postačí."

15.02.2017


Nejdéle dočítaná kniha

Hm, tak tohle se mi nestává. Buď mne kniha zaujme a pak ji samozřejmě dočtu, nebo mne nezaujme a pak ji odložím a už se k ní nevracím. Tečka.

07.02.2017


Knihkupectví a antikvariáty

Na webu je velké množství antikvariátů a dá se v nich velmi dobře vyhledávat.

25.01.2017


Kdyby vaši knihovnu zachvátil požár..

Nemám svých pět nejoblíbenějších knih. Během posledních pár let jsem si ujasnil jaké knihy chci mít trvale, k tomu samozřejmě občas něco přikoupím, ale tu kolekci cca 600+ knih mám rád celou.

18.01.2017


Česká pošta a její služby

V předchozích příspěvcích je to už dost popsáno, ale existuje přece tato stránka : https://www.postaonline.cz/kalkulacka-postovneho, kde se cena na základě vložených údajů dá zjistit přesně :-)

09.01.2017


Knihy pod stromečkem aneb vaše vánoční knižní nadílka

Jan Drnek:1938:Věrni zůstaneme, Lenderová:K hříchu i k modlitbě - Žena devatenáctého století, Státníková:Zmizelá Praha Jana Minaříka.

25.12.2016


Bible jako dárek? A který dárek by vás vůbec nepotěšil?

Nejhorší dárek, který bych mohl dostat, by byla výrazně nevhodně zvolená kniha. Ale pravda je taková, že ono mi to ani nehrozí, protože ti, kteří mne něčím obdarovávají, dobře vědí, že mi právě knihy dávat nemají. Ledaže by mi uměli číst myšlenky :-). Jinak si veškeré knihy, nové i antikvariátní, hlídám a sháním sám. Jsou to ty nejlepší dárky a dávám si je průběžně po celý rok :-).

20.12.2016


Knihkupectví a antikvariáty

Inspirován touto diskuzí, spočítal jsem všechny své knihy a došel k číslu cca 700 kousků :-). Ono se to tedy moc nezdá, ale je to několik knihoven. Jedna selekce nastala před deseti lety při stěhování a během těch následujících let jsem si postupně ujasňoval, které knihy chci mít trvale doma a tedy kdykoliv k dispozici. Svým způsobem jsem sběratel, nikliv ovšem krásných vazeb, ale krásných obsahů :-). V panelákovém bytě již není místa nazbyt a protože knihy kupuji stále( i když nijak závratným tempem), pár desítek jich také prodávám. Tu i jinde. Vytváří to alespoň trochu prostoru a taky poskytuje příspěvek na nákup dalších knih. Zejména pragensiím, ty tvoří jádro mé sbírky, jen těžko odolávám ;-).

28.11.2016


Knihkupectví a antikvariáty

Eicherik : Nooo, to jste zaplatil opravdu hodně. A je naprosto jasné, u koho jste koupil. Jeho "cenotvorba" je celkem notoricky známá. Ale nechtěl bych mu jen křivdit. Už řadu knih jsem právě u něho nakoupil nejlevněji. Jinak já jsem dal 800 Kč za třetí díl vynikající Čvančarovy práce : Někomu život, někomu smrt 1943-1945(nicméně ta cena je velmi přijatelná).

27.11.2016


Knihkupectví a antikvariáty

Web "muj antikvariát", navštěvuji pravidelně už řadu let a dnes si nedovedu dost dobře představit jinou, výhodnější možnost, jak hledaný titul sehnat. Ano, pamatuji si doby, kdy osobní návštěvy antikvariátů a prohrabování se v knihách patřily k mým oblíbeným činnostem( v antikvariátu v ul. 28. října u nás v Praze jsem dokonce věděl, kdy se odpoledne "distribuují" nové přírůstky :-) ), ale dnešní možnost vyhledávat knihy v antikvariátech přes net, mi naprosto vyhovuje. Samozřejmě vždy s osobním odběrem. Ale párkrát jsem objednával i z mimopražských antikvariátů, protože jsem ten konkrétní titul v Praze prostě nesehnal - a to nejsem žádný netrpělivec. Z mé zkušenosti bych řekl, že se dá sehnat opravdu téměř vše. Je to jen otázka času a pak také ceny - a tady si klidně počkám raději déle, než abych platil horentní, nesmyslné sumy. Ale jsou lidé, kteří je zaplatí bez mrknutí oka, což vím, protože nabídky knih trvale sleduji a velmi žádané knihy s cenami takřka absurdními se prostě prodají také. Ale to je samozřejmě věc každého kupujícího.

04.11.2016


Hledám knihy na téma...

http://www.databazeknih.cz/knihy/koreny-ve-vetru-70084

31.10.2016


Václav Havel

Eldar80: Myslím, že jste to vystihl přesně. Oněm lidem, jak píšete, bez kritického rozumu, kult osobnosti ale jistě vadit nebude. Ba právě naopak.

15.10.2016


Nejbližší akce aneb Co, kdy a kde ve světě literatury

Rád bych dodatečně poděkoval za tento tip. Šel jsem tam až druhý den, ale přesto jsem pár zajímavých kousků našel. Takže - díky :-)

06.10.2016