fialka voňavá fialka voňavá diskuze u knih

☰ menu

Medúza Medúza Jarmila Loukotková

Tento ženský román, v němž hl. hrdinka Blanka přijela do Prahy hledat slávu a bohatství, ovšem nenašla za čím přišla. Narazila na lidskou špatnost a nespokojenost s vlast. údělem.Potká muže Víta Pazderu, je to zároveň k její zkáze i spáse. Vít Blanku přinutí ať studuje VŠ. Prodá svá výtvar. díla a založí jí konto, s vlastní ženou se nerozvádí kvůli dětem. Onemocní a nakonec umírá. Blanka se v jeho ateliéru otráví a také si současně vezme prášky. Pro ženy toto téma velice zajímavé a poučné.

09.06.2013 3 z 5


Čtvrtá strana trojúhelníku Čtvrtá strana trojúhelníku Ellery Queen

Tuto světovou detektivku napsali dva autoři, píšící pod jménem Ellery Queen.Detektivní hrdina řeší za pomoci svého otce složitý příběh odhalení vraha proslulé módní návrhářky. Vrahem byl syn, aby zabránil vztahu svého otce k této atraktivní ženě a aby zachránil manželství svých rodičů.Četla jsem ji v červnu 1987,ale patřila k dobrým detektivkám.

09.06.2013 4 z 5


Zahrada pozemských slastí Zahrada pozemských slastí Joyce Carol Oates

Hlavní hrdinka Klára utíká od svého otce Carletona, který žije s družkou a jejími sourozenci. jejich rodina žila kočovným životem česačů. Klára ve svých 17 letech uteče s Lowrym do malého města Titernu. Čeká dítě a Lowry musí odejít. Klára žije s bohatým farmářem Riverem. Ten jí opatřil celý dům a zahradu. Narodil se jí syn Swan a po 10 letech umírá Riverova žena a Klára se za něj vdá. Setkává se s posměchem a nenávistí lidí kolem. Chce pro syna vše nejlepší, Lowry se za ní vrací, ale ona zůstává. Její syn Swan nešťastnou náhodou zabije Roberta syna Riverova. Ostatní synové se Riverovi nevyvedou a dědicem se stává Swan, ten však nakonec zastřelí Rivera i sebe a Klára zůstává nadoživotí v sanatoriu.

07.06.2013 4 z 5


Aurelián Aurelián Louis Aragon

Hlavní hrdina, mladý muž, který se vrátil z války. umírající matka mu zanechala rentu - Aurelián vede zahálčivý život. Jeho přítel Edmond jej seznámil se svou sestřenicí Berenikou. Jejich láska není šťastná. edmondova žena chce spáchat sebevraždu také kvůli Aureliánovi.Aurelián se setká s Berenikou po 18 letech, kdy je ženatý a otcem. Je válka a Berenika umírá na rameni Aureliána zasažena kulkou.

07.06.2013 4 z 5