Marcia Marcia diskuze u knih

☰ menu

Večeře s vampýrem Večeře s vampýrem Abigail Gibbs

Z knížky mam rozporuplné pocity, chvíli se mi líbila a pak mě nudila. Je tam zbytečně moc zápletek, což je unavující. Nebo mě mate, když najednou něco čtu a jako bych mi něco ušlo nebo něco přeskočila. Také mi chvílemi přišlo, že ani sama autorka pořádně neví jaký vampýři vlastně mají podle ní být. Jednou je popisovala jako zabijácké monstra chodící na lov, pak že zabíjí aby přežili, přitom z Violet pil normálně a ani ji nepotřeboval zabít, a navíc pořá popisovala jak pijou krev ze sklenice - ať lidskou či zvířecí. Tak bud mají možnost pít zvířecí krev, nebo nepřežijí bez lidské. Zároveň se je snaží vystihnout jako lidské a zároveň jako vrahy a zvířata. Tak nevím co z toho teda mají být :-/
A Violet. Ta mi chvílemi lezla na nervy. Jednu chvíli odvážná a vzdorná, že se ji nic jen tak nezlomí a vzápětí se krčí a bulí, nebo odvážná a zároveň dětinská. Buď ji měla dát tu nebo onu osobnost a ne pořád přeskakovat.
Jako na mladou autorku to jde - příběh je zajímavý, ale zdá se mi spíš pro její vrtevníky a ne starší čtenáře. Zkrátka slabý průměr.
Takže dávám 1,5 hvězdy, za povedenou obálku 2.

09.08.2013 2 z 5