Jiří Raichl

česká, 1966

Diskuze (5)

Přidat příspěvek

Hamec
09.02.2022

Rádio DAB Praha, 9.1.2022
Spisovatel Jiří Raichl vydává knihy a zároveň pracuje v zařízení pro mentálně postižené. Každý den tam je jako nový příběh, je to krásná a naplňující práce. (22 minut)
https://dabpraha.rozhlas.cz/spisovatel-jiri-raichl-vydava-knihy-a-zaroven-pracuje-v-zarizeni-pro-mentalne-8655990

CleoXandra
04.03.2019

Zajímavý autor, který začal publikovat teprve nedávno, v nikoli již mladém věku. Má poněkud samorostlý přístup, který jeho textům dodává neotřelou originalitu. Po dlouhé době čtivo, jež mě fakt zaujalo. Různým způsobem :).


HenryOsmý
06.02.2019

Knížky tohoto autora se čtou samy. A je jen na čtenáři, jak k nim přistoupí. Zda je zkonzumuje jako chytlavou pohodovku, nebo na sebe nechá působit i tu hloubku, která je někdy do očí bijící, jindy však přísně zakódována mezi řádky - a nutno hledat a luštit. A to je skutečné čtení.

Zuck01
02.02.2019

Tvorbu Jiřího Raichla mám to potěšení znát už delší dobu, ať už se jedná o poezii, povídky, divadelní hry nebo historicko-filozofické eseje. Je to autor, který má dar psát o zajímavých, leckdy až náročných tématech čtivým, strhujícím způsobem – ideální kombinace! Je to člověk s jedinečným, naprosto originálním viděním a velkou myšlenkovou hloubkou. Pestrost námětů a šíře žánrů je neuvěřitelná. To, co bylo doposud knižně vydáno, je jen špičkou ledovce…

SugarDolly
28.01.2019

Pozoruhodný autor. Píše osobitým stylem (zásadně v ich-formě), jeho vypravěčská fazóna je svižná, strhující, protkaná řízně ironickým humorem. V druhém plánu promyšleně vygradovaných zápletek se skrývá překvapivá myšlenková hloubka se spirituálními přesahy. Těším se na další tituly, doufám, že brzy přijdou.