Anna O diskuze

Anna O
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538420/bmid_anna-o-6644e46a48b90.jpg 4 38 38

Čo ak nočné mory nie sú v skutočnosti nočnými morami? Priemerný človek prespí v živote približne tridsaťtri rokov. Čo sa však v skutočnosti deje, keď spíme a čoho sme vtedy naozaj schopní? Anna Ogilvy bola nádejná dvadsaťpäťročná spisovateľka so svetlou budúcnosťou. Až kým raz v noci bez zdanlivého dôvodu na smrť dobodala dvoch ľudí – a odvtedy sa nezobudila. Anna, ktorú noviny nazvali „spiacou krásavicou“, trpí zriedkavou psychosomatickou poruchou, známou ako „syndróm rezignácie“. Doktor Benedict Prince je forenzný psychológ a expert v oblasti vrážd spojených so spánkom. Jeho metódy sú poslednou nádejou na vyriešenie neslávne známeho prípadu Anny O., ktorá sa musí zobudiť, aby ju mohli postaviť pred súd. V prípade takejto ostro sledovanej podozrivej však treba postupovať veľmi opatrne, hlavne ak máte svoje vlastné pracovné tajomstvá a komplikovaný osobný život. Kým sa Anna začína postupne preberať, Benedict musí zistiť, čo sa naozaj stalo a či je Anna za svoje zločiny skutočne zodpovedná. Iba Anna pozná pravdu o udalostiach tej osudnej noci, ale iba Benedict vie, ako ju odhaliť. Lenže pre to, čo zistia, im obom začne hroziť nebezpečenstvo.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji.
Literatura světová Thrillery
Bude vydáno: , Motýľ
Originální název:

Anna O , 2024


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Danago
22.04.2024

Protože kniha ještě nevyšla, ale já měla neprodejný výtisk, tak své hodnocení píšu zatím zde.

Zpočátku nás autor velmi pozvolna seznamuje s aktuální situací a životem Anny O. ,ale také s životem a praxí doktora Prince forenzního psychologa a odborníka na poruchy spánku se specializací na zločiny spáchané během něj. Děj se nikam nežene a čtenář se velmi podrobně dozvídá o spoustě problémech se spánkem a zločinech, které může spící náměsíčný člověk spáchat aniž by o tom věděl a aniž by to mohl nějak ovlivnit. A jak se k takovým zločinům staví zákon. Na mě těch odborných článků a vysvětlení bylo až moc a většina je čtenáři v průběhu děje několikrát zopakována, což já považuji za podceňování čtenáře.

Kniha je vyprávěna z pohledu Bena, k tomu tu máme deník Anny O. ,který objasňuje její životní příběh až do spáchání samotného zločinu, další postavou, která přispěje nemalým dílem k ději je Lola, o níž dlouho čtenář netuší kdo je. Zapojí se i policejní vyšetřovatelka Clara, bývalá manželka Bena.
A to ještě není všechno, těch pohledů je zde ještě více, přesto čtenář do poslední chvíle neví, jak to všechno vlastně bylo a kdo je pachatel a není jich třeba víc? A jaký motiv vedl k tomuto zločinu.
Autor popisuje myšlenky a emoce hodně podrobně a do hloubky, takže nahlédneme do mysli všech důležitých postav.

Jak příběh pokračuje, děj stále víc a víc graduje a tajemství přibývá. A přibývá i podezření. Já jsem se neubránila a během čtení jsem si vytvářela spousty teorií, jak to bylo a kdo je kdo. Co se opravdu stalo, je Anna O. vinná nebo bude zproštěna viny, protože byla v nepříčetném stavu mysli. Na sociálních sítích se vedou kampaně pro i proti. Anna má spoustu fanoušků, ale i lidí, kteří ji pokládají za vinnou v plném rozsahu a nevěří, že nevěděla, co dělá.

Kniha vás nutí obracet stránku za stránkou, abyste se konečně dozvěděli, jak to vlastně bylo. V průběhu děje na čtenáře čeká nejedno překvapení.

Pravdu jsem odhalila až mě autor navedl na stopu, což bylo až na konci knihy. Musím říct, že tato teorie mě nenapadla, takže překvapení bylo veliké.
Příběh je dokončený, vše je vysvětleno, autor nás nezavádí do žádných slepých uliček, což velmi oceňuji.
Velice zajímavý a originální thriller, doporučuji.