Anna O přehled

Anna O
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538420/bmid_anna-o-6644e46a48b90.jpg 4 38 38

Čo ak nočné mory nie sú v skutočnosti nočnými morami? Priemerný človek prespí v živote približne tridsaťtri rokov. Čo sa však v skutočnosti deje, keď spíme a čoho sme vtedy naozaj schopní? Anna Ogilvy bola nádejná dvadsaťpäťročná spisovateľka so svetlou budúcnosťou. Až kým raz v noci bez zdanlivého dôvodu na smrť dobodala dvoch ľudí – a odvtedy sa nezobudila. Anna, ktorú noviny nazvali „spiacou krásavicou“, trpí zriedkavou psychosomatickou poruchou, známou ako „syndróm rezignácie“. Doktor Benedict Prince je forenzný psychológ a expert v oblasti vrážd spojených so spánkom. Jeho metódy sú poslednou nádejou na vyriešenie neslávne známeho prípadu Anny O., ktorá sa musí zobudiť, aby ju mohli postaviť pred súd. V prípade takejto ostro sledovanej podozrivej však treba postupovať veľmi opatrne, hlavne ak máte svoje vlastné pracovné tajomstvá a komplikovaný osobný život. Kým sa Anna začína postupne preberať, Benedict musí zistiť, čo sa naozaj stalo a či je Anna za svoje zločiny skutočne zodpovedná. Iba Anna pozná pravdu o udalostiach tej osudnej noci, ale iba Benedict vie, ako ju odhaliť. Lenže pre to, čo zistia, im obom začne hroziť nebezpečenstvo.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji.
Literatura světová Thrillery
Bude vydáno: , Motýľ
Originální název:

Anna O , 2024


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna O. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

mrs.jungova
18.06.2024 4 z 5

Až na pár částí, kdy se příběh lehce táhl, se kniha četla téměř sama. Autor pojal příběh velmi zajímavě. Nebál se zacházet i do detailů co se syndromu rezignace týče.

Určitě doporučuji při čtení dávat dobrý pozor. Z mého laického pohledu je kniha velmi dobře propracovaná a také dost zamotaná. Pokud byste při čtení nedávali pozor, mohlo by vám něco podstatného utéct.

Autor mi doslova zamotal hlavu! V závěru už jsem měla tušení, jak to asi dopadne, ale předchozí události mě dost zmátly!

Pokud vás fascinují “záhady o spánku/náměsíčnosti, věřím, že vás tato kniha nadchne. :-)

LadaLil
16.06.2024 5 z 5

Výborná detektivka nebo i psychologický thriller. Zajímavý, spletitý příběh. Rozuzlení bylo zajímavé, i když ne úplně překvapivé. V příběhu byly určité nesrovnalosti, ale byly vysvětleny v závěru.


okeey
13.06.2024 4 z 5

Kniha mě zaujala podle anotace, věřím tomu, že se tohle děje, otázka ale je, jak se tomu dá předejít? Když se probudíte a najednou nad vámi stojí blízký člověk např. s nožem nad hlavou a vůbec o sobě neví, protože spí. A když se taková tragédie stane, tak jak to řešit, když o tom pachatel nemá ani tušení a zločin nespáchal vědomě?
Nečekané zvraty, napětí, které by se dalo krájet, originální téma a spoustu zajímavostí v této knize najdete. Příběh se četl dobře, nicméně zvolila bych jinou gradaci příběhu, spíše postupnou než "boom" až na konci knihy. Za mě by příběhu prospělo méně stran, aby byl údernější. Jinak ráda knihu doporučím, protože za to rozhodně stojí.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Spala čtyři roky. Teď nastal čas ji probudit. Ubodala Anna O. své přátele?

09.06.2024


Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)

12.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anna O v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst139x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech2x