-

Luštěninová kuchařka diskuze

Luštěninová kuchařka
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34799/bmid_lusteninova-kucharka-1Mv-34799.jpg 3 1 1

Kniha nabízí 237 receptů na přípavu chutných pokrmů z luštěnin. V úvodu je zdůrazněn význam luštěnin pro naše zdaví. Patří k nim zejména čočka, fazole, hrách, soja a cizrna. Jsou zdrojem bílkovin rostlinného původu, které v kombinaci s bílkovinami z obilovin mohou nahradit bílkoviny živočišného zdroje. Lidé si však často pletou luštěniny se zeleninou. Je proto nutné rozlišovat mezi zelenou fazolkou /zeleninou/ a fazolí /luštěninou/ a stejně tak mezi zeleným hráškem - luskem /zeleninou/ a hrachem /luštěninou/. O obou variacích se mluví v příslušných kapitolách. Dále je v knize předloženo několik krátkých a užitečných rad ohledně luštěnin, po kterých autorka nabízí nemalý výběr zajímavých kuchařských předpisů. Jsou řazeny tradičně podle pokrmu /polévky, hlavní jídla, saláty, sojové maso i tofu/.... celý text

Diskuze o knize (0)

Přidat komentář

Štítky knihy

luštěniny

Autorovy další knížky

Karina Havlů
česká, 1951 - 2018
2009  100%Vaříme v remosce
2003  60%Luštěninová kuchařka
2004  0%Bílé maso na talíři: drůbež, králík, ryby
2003  0%Jak připravit party
2008  80%Vegetariánská kuchařka