Pampelišky k jídlu diskuze
Jana Vlková
Kulinární monografie o jedné rostlině, a zejména o jejím uplatnění v kuchyni. Představuje dvacet receptů sestavených vždy pro celé menu, od polévky a salátu přes hlavní chod a dezert, včetně návodů na slané i sladké konzervování. Každý recept doprovází fotografie. Doprovodná textová část obsahuje obecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, nejrůznější zajímavosti z botaniky a zemědělství, básně, písně, historky… prostě vše o pampelišce. Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze například pampelišky na Šumavě začínají kvést až o tři týdny později, na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve.... celý text
Diskuze o knize (0)
Přidat komentářŠtítky knihy
Autorovy další knížky
2015 | Květinová kuchařka - Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení |
2018 | Kytky k jídlu v receptech i herbáři |
2016 | Notes Květinové kuchařky |
2019 | Pampelišky k jídlu |