Vaříme účelně pro zdravé i nemocné diskuze
Marie Úlehlová-Tilschová , kolektiv autorů
2., dopl. a uprav. vyd. Úvodní stať kolektivní práce, napsané význačnými odborníky, pojednává o zásadách správné výživy, další kapitola informuje o výživné hodnotě, účelné úpravě a uskladnění obvyklých poživatin, přehledně uspořádaný oddíl podává základní kuchařské předpisy s tabulkami, zvláštní stať je věnována předpisům jídel staročeských, slovenských, sovětských, bulharských a pod. Další oddíly přinášejí zásady k sestavování jídelních lístků, tabulky záměn (hlavních zdrojů bílkovin, tuků, uhlovodanů atd. v jednotlivých druzích potravin), pojednání o zásadách dětské výživy, o léčebné výživě nemocných (o dietách při nemocech žaludku, žlučníku, infekční žloutence atd.) a o hospodářské stránce přípravy pokrmů (s tabulkami).... celý text