Vaříme účelně pro zdravé i nemocné hodnocení
Marie Úlehlová-Tilschová , kolektiv autorů
2., dopl. a uprav. vyd. Úvodní stať kolektivní práce, napsané význačnými odborníky, pojednává o zásadách správné výživy, další kapitola informuje o výživné hodnotě, účelné úpravě a uskladnění obvyklých poživatin, přehledně uspořádaný oddíl podává základní kuchařské předpisy s tabulkami, zvláštní stať je věnována předpisům jídel staročeských, slovenských, sovětských, bulharských a pod. Další oddíly přinášejí zásady k sestavování jídelních lístků, tabulky záměn (hlavních zdrojů bílkovin, tuků, uhlovodanů atd. v jednotlivých druzích potravin), pojednání o zásadách dětské výživy, o léčebné výživě nemocných (o dietách při nemocech žaludku, žlučníku, infekční žloutence atd.) a o hospodářské stránce přípravy pokrmů (s tabulkami).... celý text
5 |
|
1 x |
4 |
|
1 x |
3 |
|
0 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
0 x |
|
0 x |
Hodnocení knihy Vaříme účelně pro zdravé i nemocné: 90 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 2
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).