Detektiv Kalle má podezření diskuze

Detektiv Kalle má podezření
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54943/detektiv-kalle-ma-po-54943.jpg 4 238 238

Velký detektiv Blomkvist série

1. díl >

Švédské městečko Lillköping teď v létě působí ještě ospalejším dojmem než kdy jindy. Co by se tu také mohlo stát? Ale tohle zdání neoklame Kalla Blomkvista, detektiva Kalla. Teď sice zrovna vede válku proti nepřátelům Bílé růže, ale přesto nespouští z očí podezřelého strýčka Evy-Lotty. Pročpak se tu tak najednou objevil? A proč leze v noci oknem? Nanutil se s nimi do chodeb zříceniny hradu za městem, ale nechce, aby se o tom vědělo. Kallovo podezření se utvrdí, když v jedné z chodeb, kde byli se strýčkem Einarem, sice už nenajde jejich podpisy na zdi, ale zato opravdickou perlu...... celý text

Detektivky, krimi Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Mästerdetektiven Blomkvist, 1946


více info...

Diskuze o knize (5)

Přidat komentář

Koka
11.04.2021

InaPražáková - děkuji, zkusíme to tam vyhledat (pro mne totiž internet není a nikdy se už asi nestane tím prvním rádcem, na kterého bych se obracela s jakýmkoliv dotazem, proto mi ani nenapadlo "brouzdat po síti" :=)

InaPražáková
10.04.2021

Koka: Švédsky neumím, ale dá se to najít. Třeba https://www.pronouncenames.com/Kalle s popsanou i nahranou výslovností ve švédštině.


Koka
10.04.2021

Prosím, je tady nějaký švédštinář? Hledám švédštináře, ne pamětníka starých českých filmů!

SputnikV
10.04.2021

pokud si pamatuju, tak ve filmových zpracováních mu říkali Kale, tedy v těch českých .

Koka
08.04.2021

Prosím, je tady nějaký švédštinář, který poradí malé čtenářce, připravující se na referát o této knize, jak vyslovovat Kalle? Je to "kale" nebo "kejl" nebo "kal-le", nebo ... ? Děkuji.