Technické potíže?

DISKUZE » Chyby na webu

Terva
Terva 20.09.2023 v 21:04

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

denib
denib 20.09.2023 v 21:11

Když se na tom ještě pracuje, máme pro jistotu dál hlásit chyby? Nebo to je zatím zbytečné?
Narazila jsem teď na chybu v nastavení zobrazování komentářů u knihy. I když si nastavím "od oblíbených uživatelů", u další knihy se opět zobrazují "od nejnovějších".

Terva
Terva 20.09.2023 v 21:14

Dan
Dan 20.09.2023 v 21:21

Tak pro upřesnění. Web do dnešního rána běžel na 15 let starých technologiích, a za pár měsíců by mohl ze dne na den přestat fungovat. To co vidíte dnes nejsou jen nějaké divoké úpravy, ale zbrusu nově naprogramovaný web jinou technologií a úplně od píky. Pracoval jsem na něm intenzivně od rána do večera poslední 3 roky vkuse. Bylo velmi náročné technicky udržovat dosavadní web a k tomu zbrusu nový naráz. Dnes jsem ho po 3 letech přepnul a od rána neodlepil oči od obrazovky. Takže některé rádoby vtipné příspěvky mi moc nepomáhají... jasně, některé funkce jsem znovu neprogramoval, když jsem viděl, že nejsou využívané, nebo jsem je zatím přeskočil, abych mohl co nejdříve spustit web nový a nesedět na dvou židlích, ale je logické, že když nějakou funkci využívá promile lidí, že se s ní nebudu hodiny programovat. Budu určitě moc rád za hlášení chyb dole formulářem "Napište nám", děkuji moc soudným lidem, kteří chtějí pomoci.

Skallarix
Skallarix 20.09.2023 v 21:26

Mě se změny, které jsou zatím vidět vizuálně, líbí. Ale je to jen osobní vhled. To že něco aktuálně nejde ve stavu změn je normální a v pořádku. Jsem zvědavý na celkovou proměnu.

Terva
Terva 20.09.2023 v 21:29

Terva
Terva 20.09.2023 v 22:22

LordSnape
LordSnape 20.09.2023 v 22:31

To si sedne, udělat novou infrastrukturu není sranda. :-) Na mě je to trochu hranaté, ale tak hlavně, abyste vychytali bugy. Já si koupil dnes po tolika letech subscription bez reklam. Nemohu na prac. ntb mí AdBlock kvůli práci - bohužel řeším primárně frontend.

Text příspěvku byl upraven 20.09.23 v 22:34

babicka_amalka
babicka_amalka 20.09.2023 v 23:39

mám dvě připomínky:
1. když už se předělává z gruntu, mělo by konečně dojít na možnost exportu seznamů třeba z přečtených či knihotéky V PLNÉM POČTU zařazených knih (jako záloha, kdyby to někdy zmizelo); omezení na 300 kousků bylo při počtu vložených knih naprosto k ničemu a momentálně nefunguje export vůbec;
2. stejně tak by zejména u těchto dvou kategorií mělo fungovat filtrování a ne se objevovat hláška, že "Kvůli abnormálnímu počtu knih v seznamu není bohužel zatím možné filtrování."
myslí, že je nás tu dost, kteří máme v těchto seznamech víc než jen 100 knížek ;-)

Marthas
Marthas 20.09.2023 v 23:40

To Dan: Jen menší dotaz od myši, zase nejde editovat komentář?

PS Denib: Na to, zda to mám stále hlásit jsem se, ptala asi před dvěma hodinama bez odezvy, tak asi ano.

babicka_amalka
babicka_amalka 20.09.2023 v 23:41

a další dotaz: proč se text příspěvku nezobrazuje v odstavcích, tak jak byl psán v okně "přidat příspěvek", ale jako jeden nepřehledný odstavec bez jakéhokoli členění? právě jen tiše zírám, co "to" udělalo s mým příspěvkem :-(

Marthas
Marthas 20.09.2023 v 23:43

To Dan: Navíc mě po dopsání příspěvku a jeho odeslání, server sám od sebe transportoval na začátek vlákna, kde tuším bude můj dotaz znovu.

Marthas
Marthas 21.09.2023 v 00:15

To Dan: Nevím, zda se vyjádřím správně. Kromě nefungujícího počítadla upozornění, tak je problém i s příspěvky. Dosud bylo zvykem, že pokud se ukázalo upozornění, tak jsem rozklikla vlákno a přečetla si nový příspěvek. Teď pro jistotu dávám furt aktualizovat, aby mi nic neuniklo. Otevřu tedy vlákno, kde je změna, už fungují alespoň počítadla u jednotlivcýh vláken, ale pokud dám zpět, tak se mi to číslo nezmění na nulu a zůstane tam, jako bych ten přízpěvek neviděla a já si musím pamatovat, která vlákna jsem viděla, a která ne :( Zkoušela jsem si číst sledované komentáře.

Marthas
Marthas 21.09.2023 v 00:17

Jo, a nejde editovat, vždy aktuálně poslední mnou vložený komentář v diskusi.

Marthas
Marthas 21.09.2023 v 00:34

To Dan: Díky, za opravu ČV.

Marthas
Marthas 21.09.2023 v 01:12

Chtěla jsem si prohlédnout KNIHY " žánru" FANTAZY nejzobrazovanější za 7 dní a filtr mi vyfiltroval knihy o ZDRAVÍ, byla tam učebnice pro lékaře o Anatomii atd. Kdyby to někoho zajímalo.

Marthas
Marthas 21.09.2023 v 01:19

JO, ještě jsem se zapomněla zeptat, zda je to chyba a nebo cílená snaha o anonymizaci komentujících, protože v sekci KOMUNITA v podsekci NOVÉ příspěvky je nově pouze u nových komentářů ikonka a nikoliv i nick.

m_martina
m_martina 21.09.2023 v 06:52

siena
siena 21.09.2023 v 07:22

babička_amálka, mně filtrování funguje...

Text příspěvku byl upraven 21.09.23 v 07:28

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 21.09.2023 v 08:39

m_martina: když na svou ikonku kliknete, dostane se na profil. Když na ní podržíte prst, ukáže se vám to stejné, co bylo dřív v ozubeném kolečku a tam se odhlásíte. Jenom musíte přijít na to "jak dlouho a jak drsně", protože tohle držení bohužel u telefonu vyvolává jeho (jinou) vlastní funkci. Takže tohle si musíte ozkoušet a najít ten "správný dotek".

m_martina
m_martina 21.09.2023 v 09:45

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 21.09.2023 v 10:00

m_martina: Ano, pro telefony to není šťastné řešení, dostat se někam podtržením prstu, v pc to je ok...ale prostě musíte najít ten moment. Jinak to momentálně prostě nejde.

Text příspěvku byl upraven 21.09.23 v 10:01

m_martina
m_martina 21.09.2023 v 10:02

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 21.09.2023 v 10:05

m_martina: snad se někdo chytne za nos, že je to pro telefony nepraktické...

m_martina
m_martina 21.09.2023 v 10:28

Vložit příspěvek