Technické potíže?

DISKUZE » Chyby na webu

LordSnape
LordSnape 21.09.2023 v 22:22

Ten validátor ISBN nefunguje. Nemohu přidat další vydání. ISBN je 100% dobře, ale validátor mě nepustí. Tady je třeba kniha v antiku. Opisuju jej přímo z knihy. https://www.cervenyknir.cz/vesely-prirucka-vysoke-magie-113975v

Co s tím?

elfos
elfos 21.09.2023 v 22:38

Lorde, to ISBN nemusí být ani v knize správně - někdy tam bývá vytištěno chybné ISBN. Dívala jsem se teď do záznamů Národní knihovny ČR, vydání Příručky vysoké magie z roku 2020 v ní má ISBN 978-80-7439-162-0 (oproti Červenému kníru, který uvádí 7939). Možná je v knize překlep. Zkusila bych při vkládání dalšího vydání to ISBN uvedené v Národní knihovně.........

R.E.M.
R.E.M. 21.09.2023 v 23:27

Schovat menu pod obrázek je velmi nešikovné řešení. Na mobilu se „pod obrázek" nedostanu. Šance odhlásit se a jiné úpravy je v některých mobilech nemožná.

Doplnění: po x-té se rozbalí žádané menu, ale okamžitě se zas sbalí.

Teď se 1x povedlo. Jednou z cca 30 pokusů zůstalo menu rozbalené.

Jen zajímavost - profilová ikonka se mi chvilkami mění z hranaté na kulatou, znovu na hranatou...

Text příspěvku byl upraven 22.09.23 v 00:02

Marthas
Marthas 22.09.2023 v 00:14

To Lenka.Vílka: Samozřejmě, že máš jiný systém Len.
A jsem si jistá, že jiná jsem tu já, když si to normálně nepamatuju, ale upravit to jde, jak jsem řekla.
Mě to nechtělo úpravu vzít ani na dva pokusy... Ale jsem ráda, že tobě to jde.
Navíc moc dobře víš, že jsem nehlásila jen tohle a je to pouze ve vlákně, a kdo se do něj dívá, že.

Text příspěvku byl upraven 22.09.23 v 00:39

Marthas
Marthas 22.09.2023 v 00:17

To reader.007: Já měla pocit, že jsem měla podobný problém. Odeslala jsem příspěvek včera, zařadil se nakonec a za sekundu se systém přesměroval a najednou jsem byla na stánce 65 a okolo mě rok 2021, ale mohlo se mi to zdát. Věci se dějí.

Marthas
Marthas 22.09.2023 v 00:24

To R.E.M: Souhlas, ještěže nemám chytráč. Říkala jsem si, že tam by to mohlo vadit. Navrhni do Napište nám, aby ubrali odkaz Profil a jako odkaz sloužil pouze avatar bez přezdívky, pokud by to šlo a nebo, aby šoupli někam jinam ten odkaz na "Reklamy" nevím, nač to potřebuje svůj vlastní, ale není to moje vůle.
Přesně. Moje to dělá taky, taková roztomilá vrtošivost. Ale to je pro mě detail, i když na chytráči by to mohl být problém, ne?

Text příspěvku byl upraven 22.09.23 v 00:40

Marthas
Marthas 22.09.2023 v 00:25

To LordSnape: Já validuju na googlu. :D

beaneater
beaneater 22.09.2023 v 01:32

Po tom 200x zvětšeným písmem si připadám jako pomalu slepý důchodce. Tělo stránky je užší a vše na něm je nahňácáno vedle sebe, pod sebe, na sobě a působí to chaoticky a velmi rušivě.
Doporučila bych správcům stránky tyto nedodělané/neozkoušené updaty zkoušet prvně na testovacím webu.

LordSnape
LordSnape 22.09.2023 v 05:18

@elfos Pokud si data validátor bere z NK, tak to je pochopitelné potom. Tohle ISBN prošlo.

LordSnape
LordSnape 22.09.2023 v 05:19

A bude ve statistikách možnost prokliku na i na mnou přidané autory? https://www.databazeknih.cz/statistiky/lordsnape-17325

Niu
Niu 22.09.2023 v 06:32

Zdravím, prosím, prosím, proč vypadá Databáze knih po přihlášení na PC totálně rozhozeně. Tápu a jsem zmatená ????!!!!

LordSnape
LordSnape 22.09.2023 v 07:12

A nefunguje přidávání podobných knih. Tak snad o tom víte.

Timkim
Timkim 22.09.2023 v 07:33

To luutha: mám s tím stejný problém. Popravdě tento ostrý upgrade se moc nepovedl, ne vše nové je vždy lepší, ale jistě se na tom intenzivně pracuje.

elfos
elfos 22.09.2023 v 09:45

Lorde, systém DK si nebere data z NK. U ISBN je nějaký obecný kontrolní výpočet, jestli je správné. Jako když jsme ve škole v matice dělali zkoušku našeho výpočtu :-) .. Nepamatuji si to takhle z hlavy, ale je to nějaký algoritmus, kdy některá čísla ISBN se něčím vynásobí, pak se to posčítá, vydělí čímsi jiným a výsledek je nějaké celé číslo - pokud je chyba v ISBN, tak to celé číslo prostě nevyjde.
Já jen tu konkrétní knihu zkontrolovala s NK, oni to tam mají dost vychytané a taky si asi ta ISBN kontrolují a hlídají jejich správnost. Občas tam mají u knihy uvedena obě ISBN, to správné, v knize neuvedené, i chybné, vytištěné v knize (s poznámkou, že je to chybné ISBN). A když mi DK (i její předchozí verze) nechtěla vzít nějaké ISBN, jako první jsem šla kouknout do databáze NK, jestli není chybné.

Dan
Dan 22.09.2023 v 09:48

Občas sem nakouknu, ale stěžejní je pro nás sekce Napište nám, tam jsou čistě chyby.
to LordSnape: Validátor si data odnikud nebere, je to algoritmus, který ověří pravost sám o sobě.
Přidat knihu do Podobných již lze, opraveno.
Na všem se pracuje, prosím o trpělivost.

to Timkim: Jinak to nešlo, nejedná se o upgrade, ale o zbrusu nově naprogramovaný web. Byl asi rok testován, ale 10 lidí najde méně chyb než stovky tisíc při používání.

to luutha: Nevím, jaké máte nastavení, ale písmo bylo zvětšeno max o pár nižších desítek procent.

elfos
elfos 22.09.2023 v 10:01

Jinak všem vám veliké díky za všechny připomínky a hlášení chyb a nesrovnalostí. A za pochopení a trpělivost. Nový systém se musí doladit, to nějakou dobu potrvá. Takže prosím, směle hlaste všechno, co se vám nezdá, je to velká pomoc.

elfos
elfos 22.09.2023 v 10:14

Tak jsme se s Danem sřekli, koukám. :-) Ale mazat se už nebudu.

LordSnape
Dan
Dan 22.09.2023 v 10:36

Ano, v tom spěchu jsem ani nestihl poděkovat. Děkujeme moc ;-)

Niu
Niu 22.09.2023 v 12:56

To luutha a
To Timkim: Také stejný problém. Stránky jsou neúměrně úzké s ikonama pro reklamy (mezi komentáři a po straně). Špatně se hledá odhlašování oproti původnímu. V sekci Ostatní, kde prohlížíte, kdo vám dal palec za komentář se zjeví celý můj komentář knihy (nikoli jen část) a díky šílenému písmu s šíleným řádkováním je to na celou obrazovku PC. Souhlasím, že nové nerovná se skvělé. Chodím tady ráda, ale z toho mě bolí oči. A srdce :o(

R.E.M.
R.E.M. 22.09.2023 v 12:58

Jako uživatel bych ocenila upozornění na chystané změny, nefunkčnost nebo plánované zrušení rubrik atd.

Marthas
Marthas 22.09.2023 v 15:22

To R.E.M.: To by se nelíbilo jen tobě... Souhlas.

vladimir3043
vladimir3043 23.09.2023 v 09:47

Chyby ohledně bazaru:
Nejde smazat přednastavené město v nově zadávaném (ani smazat ve starším) inzerátu = nechci nic předávat osobně a to, že mi tam skáče povinně město a nejde nijak smazat, mě to k tomu nutí.
Pokud chcete ukončit rozpracovaný obchod a udělit hodnocení přes došlé upozornění ve zvonečku červeným tlačítkem ANO, DOKONČEN, obchod se vám stejně nijak nedokončí, objeví se jen chybové hlášení CHYBA 404.
Je možné též dát do původního stavu i archiv bazaru. Mít ho jen po 16! knihách na 1 stránce je absolutně nepraktické, nejde tak v něm vůbec nic najít, když se kniha prodá jinde. A navíc jsou tam knihy zdvojené a rozhozené, jedna je třeba na straně 40 a ta samá se mi pak zase objeví i na straně 41, když překliknu na další stránku, objevují se tam zase knihy z té předešlé a následující a tak dokola. Děkuji.

Text příspěvku byl upraven 23.09.23 v 10:18

Dan
Dan 23.09.2023 v 11:34

to vladimir3043: Město se centrálně nastavuje zde: https://www.databazeknih.cz/user/edit-bazar-settings máte tam nastavené Rokycany, proto se Vám předvyplňují do inzerátů.
Vše by mělo být již opraveno. Pokud něco stále zlobí, napište nám prosím konkrétněji dole do Napište nám. Díky.

Eicherik
Eicherik 23.09.2023 v 12:35

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Vložit příspěvek