Technické potíže?

DISKUZE » Chyby na webu

Janadvorackova
Janadvorackova 02.10.2023 v 18:30

Majsha: Ulevilo se mi, když jsem přečetla Váš příspěvek. Asi tak.

pobijecmuch: Aplikace jsou dneska asi něco, z čeho by měl každý skákat radostí. Asi ne každý to tak cítí, když pominu fakt, že mít aplikaci na každou číčovinu nedává smysl.

Já ke šmejdění po netu používám pc, telefon mám jen pracovní a tam rozhodně aplikace tahat nebudu. Vlastně by mě to ani nenapadlo.

Zdejší nové zvětšení písma je otravné i pro lidi, kteří blbě vidí. Mají svoje vlastní nastavení a teď se jim stránka DK tak dokonale rozplizne po obrazovce, až je to k vzteku. To se pak musí extra zmenšit. A světe di se! Ono je to ještě menší, než to bývalo "před zvětšením," takže pro mě dost o ničem.
Aha, pořídím si aplikaci, na kterou budu mžourat šestadvacítkami dioptriemi. No... NE.

Janadvorackova
Janadvorackova 02.10.2023 v 19:04

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

soukroma
soukroma 02.10.2023 v 19:07

vladimir3043: plný souhlas a naprosto stejná zkušenost s posledním zdražením na 4/5/6 Kč! Když mne praštilo do oka, že za stejnou cenu jako dosud mi přistálo za zaplacených 150 Kč jen 30 kreditů, jala jsem se pátrat a následně dotazovat. Pátrání přineslo informaci o "současné" ceně kreditu, nikoli už, od kdy se tak stalo a proč to není absolutně nikde uvedeno, tím méně mezi Novinkami na webu, které přitom mlčely už měsíce, až do nynějška. Tož jsem se dotázala přímo provozovatele, a dostalo se mi odstrašující a odzbrojující tirády:

"...nejsme ČEZ, abychom předem informovali o změně složitých ceníků pro výpočet plynu nebo elektřiny... navíc k tomu není důvod. Kredity se kupují na této stránce:
https://www.databazeknih.cz/kredity-v-bazaru
pomocí tlačítka "koupit", přičemž hned vedle něj je jasně vidět cena. Pokud posíláte slepě peníze na náš účet, nemůžete se divit. ... Pro příště nakupujte kredity v našem "eshopu". "
konec citace

Prý e-shop, to je vážně komické.

Takže to už vypadá, že Databáze knih, která neumí dělat to, co každá databáze musí umět (a umí to samozřejmě i moje domácí e-knihotéka s desítkami tisíc knih), tedy vyhledávat záznamy podle prostých (stále chybí i vyhledávač podle ISBN, naprostý základ) i mimořádně komplexních dotazů, je předkládána vlastním uživatelům tvořícím veškerý datový obsah a nemohoucím cokoli udělat s formátem jako "raketová věda", se ještě bude tvářit jako bazarový server (na tom vydělává a podle stoupajících cen to má asi vypadat, že se služby pro inzerenty i kupující zlepšují, přičemž přesný opak je pravdou a hází se všemožné klacky pod nohy ... platícím), a teď už dokonce jako e-shop - pro kredity do bazaru...!?

Text příspěvku byl upraven 02.10.23 v 19:08

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 02.10.2023 v 19:28

Janadvorackova: dovolila bych si vás lehce opravit. Část textu není v komentářích, ale v přečtených. I předtím se v přečtených a komentářích ukazoval text jinak. V komentářích je vidět celý text, bez rozkliku. Už je i opraveno to, aby se v komentáři ukazoval text přesně tak, jak ho máme u knihy. A tam ho můžeme i dodatečně opravovat. V přečtených napsat soukromou poznámku. (To dává smysl, aby si každý nepsal poznámky delší jak komentář a potom by toho na jediné stránce moc neviděl...)
U ostatních uživatelů to vidím stejně jako u sebe. V přečtených kousek, v komentářích celé.
Já beru přečtené jako přehled pro mě, protože v něm lze filtovat. Komentáře pro ostatní uživatele.
Takže je všechno v pořádku :)

Text příspěvku byl upraven 02.10.23 v 19:48

Janadvorackova
Janadvorackova 02.10.2023 v 19:51

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 02.10.2023 v 19:57

Janadvorackova: takže pohoda, to je dobře :)

Janadvorackova
Janadvorackova 02.10.2023 v 20:00

Majsha
Majsha 02.10.2023 v 21:23

Takže tady se zdražování neoznamuje a my, kdo "posíláme slepě peníze na účet" jsme vlastně blbci, protože bych měla správně jít do svého bazaru, tam kliknout na "koupit kredity", tam kliknout na "koupit" a to jen proto, abych se dozvěděla údaje k platbě, které mám už uložené v bankovnictví, a tak se složitě dozvěděla, že je opět zdraženo? A tomu se říká nakoupit kredity v eshopu??? To už je vážně moc. No, aspoň jsem se zasmála.

Text příspěvku byl upraven 02.10.23 v 21:25

Majsha
Majsha 02.10.2023 v 21:35

Jinak tedy zdražit bazar o 33 % (a pokud nejsem o zdražení informovaná a posílám těch svých 150, tak o 67 % :)), vytvořit nový web, který je na pohled stejný jako starý web, ale při používání zjistíte, že věci buď nefungují nebo jsou složitější... Já úplně nevím, jak to nazvat. Ale je fakt, že v našem státě, pokud chce někdo mrhat penězi, inspirovat se má kde, příkladů je dost a příklady táhnou?

Text příspěvku byl upraven 02.10.23 v 22:27

fvalek
fvalek 02.10.2023 v 22:02

Janadvorackova
Janadvorackova 02.10.2023 v 22:11

Eicherik
Eicherik 02.10.2023 v 22:17

Janadvorackova: Protože web běžel na 15 let starých technologiích, a za pár měsíců by mohl ze dne na den přestat fungovat.

soukroma
soukroma 02.10.2023 v 22:23

Janadvorackova: To je slovo do pranice!

"if it ain't broke, don't fix it"

Já vlastně vůbec nevím, co se zlepšilo (mělo zlepšit). Marně hledím a nic nenacházím, spíš narážím na problémy (od bazaru po nemožnost jakékoli filtrace vlastních přečtených, všudypřítomné "kolečko" vyžadující zbytečný klik navíc, divné rozložení zobrazení, statické řazení sledovaných vláken, vracení/přeskočení na jinou než původní stránku atd. atd.), změny pro nic za nic, jen aby se něco dělo (vlk nažral a koza zůstala celá...)

Eicherik: Ale o to nejde, teď pracují se stejnými daty a nebyl sebemenší důvod rozbourat strukturu, rozložení, zobrazení, uživatelské rozhraní, a navíc ještě zhoršit až znemožnit místo zrychlit a zefektivnit práci s objemnými daty, pro uživatele především. Protože jsme to taky my, kdo databázi plníme, bez nás by to byla jen ničemná slupka.

Janadvorackova
Janadvorackova 02.10.2023 v 23:27

BabaJaga11
BabaJaga11 03.10.2023 v 01:08

Mám trochu obavu, že ty různé detaily, které dělaly web uživatelsky příjemným, se už nikdy nevrátí :-(. Aspoň podobnou zkušenost mám z jiných webů, včetně takových, kde jde pouze o prodej. Prostě takto se to dnes dělá nabídnout lidem něco, co si lidé oblíbí, využívají to, zvyknou si na to... A pak to osekat, protože je potřeba zredukovat náklady, když se bez toho lidi neobejdou, ještě rádi budou produkt využívat, i když si občas zanadávají...

Tady mě třeba rozčiluje momentální nemožnost dělat v komentářích ke knihám odstavce (teď po uložení sesypáno do souvislého textu, jak jsem zjistila poté, co jsem ve svých dvou komentářích chtěla opravit drobnou chyb) nebo reklama vecpaná úplně nesmyslným způsobem mezi řádky komentářů (jestli si fakt někdo myslí, že mě tím přiměje ke koupi čehokoli nebo zaplacení za web bez reklamy, tak přesně naopak, reklamu beru, ale tohle je agresivní reklama, která mě spolehlivě odradí). Dále např. když si zobrazím, kdo se chystá číst nějakou knihu, uživatelé jsou sesypaní všichni dohromady, nezobrazuje se zvlášť stránka s oblíbenými a našlo by se toho víc. Kdyby byl zájem na tom, aby to nové nastavení uživatelům vyhovovalo, asi by se v této diskusi občas ozval i někdo z DK, nejen naštvaní uživatelé.

Tak uvidím, co se bude dít. Oprášit papírový čtenářský deník můžu vždycky, možná mi i zbyde víc času na čtení a víc peněz na jiné věci, když se nedozvím o všech knihách, které si "musím" koupit :-).

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 03.10.2023 v 07:51

BabaJaga11: F5, F5, F5. Odpověď na všechno. I na ty vaše sesypané komentáře. Nestačí jenom upravit komentář, ale musíte i obnovit stránku. Potom tam odstavce budou ;)

Marthas
Marthas 03.10.2023 v 13:43

To fvalek: Taky jsem si stěžovala na to, co píšete. Zhruba před týdnem jsem všechny své připomínky skopírovala a poslala hezky Danovi do Napište nám. Přišla mi kraťoučká odpoveď od někoho jiného, že si to pročetl a že se nemá čas vyjadřovat ke každému bodu zvlášť. Pak ale měl čas se se mnou hádat, zda za posledního půl roku ukazovalo či neukazovalo počítadlo více, jak 99. Já tvrdím, že ano, on že ne, že prý si mám sekci Ostatní vynulovat a pak, že bude počítadlo fungovat, ale že nikdy neukáže více jak 99 a za tu dobu, co tu je, tedy půl roku, že nikdy neukazovalo více. To je dle mého blbost. To jsem taky nepsala a tím to haslo. Myslím, že jsem minimálně se sekcí Napište nám definitivně skončila.

Marthas
Marthas 03.10.2023 v 13:46

To Dan: Je hezké, že se vlákna nulují, ale , prosím, ne už když na ně kliknu. Pak si musím pamatovat, kolik nových příspěvků tam bylo a navíc, když pak dám zpět, tak vlákno opět vynulované není.

Text příspěvku byl upraven 03.10.23 v 14:05

Janadvorackova
Janadvorackova 03.10.2023 v 13:52

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 03.10.2023 v 14:16

Jestli není problém v tom, že je tam "nejnověji zařaděné". Což by odpovídalo. Ukazuje se nejnovější přidaná kniha do knihotéky jako první v seznamu, ať je tam datum doplněné jakékoliv. Jo, kdyby se to řadilo podle datumu vložení, asi by to ukazovalo trochu jinak. Na první pohled to zní jako prkotina a slovíčkaření, ale co když pro nastavení to znamená hodně?
Co myslíte?

Text příspěvku byl upraven 03.10.23 v 14:17

Sitting-Bull
Sitting-Bull 03.10.2023 v 14:18

To Janadvorackova: Ad předposlední věta - made my day. :-D
Ale jo, je to tak, v životě jsem se tolik nenaklikala, jako teď na DK. :-D :-D

Marthas
Marthas 03.10.2023 v 18:28

To Lenka.Vílka: Přesněs to vystihla. Myslím si totéž. Ale nechápu, proč by to nemohlo jít podle data a muselo by to být podle toho, jak si to pamatuje systém.
Chtěla bych vidět kolik borců tady si nikdy neupravilo datum. Sice myslím, že je spousta lidí, co to neřeší. Ale za mě je to pěkně blbě vymyšlené. Navíc jsem teď zjistila, že mi systém nebere ani úpravu data u dočtené knihy a tvrdohlavě si trvá na tom, že jsem ji začala číst v září. Jo, přiznávám se. Jeden den jsem ji přidala a druhý den 1. října jsem ji teprve začala číst.
A to si to mám jako vyvěštit, že to nebude fungovat a na každou bázi to mám přidávat jindy nebo co?

Marthas
Marthas 03.10.2023 v 19:47

Sper to ďas. Právě jsme zjistila, že minimálně v Právě čtených zmizela všechna data před naběhnutím na nový web. :-/ Ještě, že většinu knih mám na dvou webech. .)

Gabetka
Gabetka 03.10.2023 v 20:00

Vypadla data u právě čtených a když je dáte do přečtených, tak je tam datum dočtení, ale začátek čtení změnit nejde. Co s tím?

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 03.10.2023 v 20:06

Marthas: no holt to asi někdo blbě nastavil a tohle je výsledek. Stane se.

Vložit příspěvek