Technické potíže?
Dobrý den,
bohužel není v mých silách na vše reagovat a primární kanál pro nahlašování chyb/návrhů na úpravu apod. je dole Napište nám.
Právě jsme nahráli balík aktualizace, takže lze v pořádku měnit data v Přečtených či Právě čtených, zároveň jsme nahoru vrátili ozubené kolečko s vyjíždějícím menu. Takže profilová fotka slouží pouze a jen k zobrazení uživatelského profilu. Na některých mobilech proklik bohužel zlobil i přes naši snahu, takže aspoň je to takto zpět, věřím, že to uvítáte.
Písmo bylo zvětšeno procentuálně o stejné procento na všech částech webu. Některá zařízení s Androidem jej zvětšila více než měla. Pokusíme se brzy opravit.
Mouchy postupně ladíme, většinu chybějících funkcí navrátíme. Bylo složité technicky udržovat starý a zároveň nový web. Vzhledem k rozmanitosti a vysokému počtu funkcí webu je nyní něco jinak než bylo, pokusíme se doladit. Pár věcí jsme však přesto zařízli, protože pokud nebyly dostatečně využívané, byl by zbytečný čas je programovat znovu. Naprogramovat web zcela od začátku bylo naprosto nevyhnutelné, omlouváme se za zhoršenou použitelnost posledních dní, ale vše se ladí a brzy bude vše v pořádku. Chápu, že teď to vypadá jako zbytečná přítěž, ale je to úplně naopak. Až si web sedne, budeme přidávat nové funkce, což půjde díky novému webu mnohem snáze. Díky za trpělivost a nahlašujícím za pomoc.
Dan: bylo by možné trochu rozvést, co jste "zařízli", protože vám to připadalo zbytečné?
abychom zbytečně nečekali a nedoufali... děkuji
Text příspěvku byl upraven 03.10.23 v 21:45
Dane, kvituji vrácení toho "větrníku", přes který se lze odhlašovat. Jeho likvidace opravdu nebyla moudrá - odhlašování přes vlastní profil bylo utrpením a nikdy se mi nepovedlo na poprvé (většinou ani na potřetí!)
Pokud ještě v budoucnu budete dělat další změny (dílčí, nebo zas takovéto globální), doporučuji si před tím dobře uvážit, která změna je nevyhnutelná a bez níž by "nový web" na té nové platformě vůbec neběžel, a která je pouze změnou pro změnu. Nedostatečně využívané (= málo klikané) funkce jste nepřeprogramoval prý z důvodu časových úspor. Tak se pak člověk diví, že vám nebylo líto času vynaloženého k přeprogramování rubrik či funkcí, které do té doby bez problémů fungovaly (např. ten "větrník" v horní liště), a teď zas dochází k jejich pře-přeprogramování, a tedy dvojnásobnému výdeji času a energie.
A pokud jde o rubriku Napište nám jako komunikační nástroj - přes ní bych vám psala, pouze kdybych řešila svůj problém (např. fungování mého profilu), tedy něco, co se ani teoreticky nemůže týkat jiných uživatelů a na co odpoveď dostanu (pokud vůbec dostanu) jen do svého mailu. Ale když jde o nahlašování problémů týkajících se všech, není lepší, když je to přes Diskuzi, kterou vidí všichni, a nemusí pak zbytečně mnozí znásobovat dotaz na totéž, jenom proto, že nevědí, že se na stejnou věc už ptal někdo jiný?
No, doufejme, že už si to celé "sedne".
Text příspěvku byl upraven 03.10.23 v 22:08
Též vítám návrat "větrníku". Kvituji i možnost opět upravit datum v Přečtených a Právě čtu.
A stejně jako uživatelku Koka by mne zajímala bližší specifikace funkcí, které mají po pohřbu.
Předpokládám, že data, která jsou špatná v Právě čtu, již nelze systémově vrátit.
A taky by mne zajímalo, zda se ještě bude dělat něco se řazením sekce Knihotéka.
Stejně jako Koka si myslím, že je jednodušší odpovídat zde v diskusi, aby to viděli všichni, než každému mastit osobní odpověď do zpráv.
Souzním s ní tentokrát ve většině názoru. Podepsala bych se pod to.
Prosím co nejdříve opravit velikost písma na mobilu, je to strašně veliké. Když rozkliknu "menu", mám ho přes celou obrazovku.
Možná by stálo zato dát nějaké info o úpravách, změnách, přechodu na nový systém atd... na hlavní stránku. Já ze začátku pátrala proč se mi to splašilo. Byly různé úpravy databáze, chápu, že jsou třeba i potřeba, ale tahle je zatím nejméně povedená..
Nelmal: Bylo to avizované. A v den "přerodu" oznámeno v novinkách na webu. Tam jsou změny i vypsané. Nenapadá mě, co/proč víc by ještě někdo mohl chtít :/
Text příspěvku byl upraven 05.10.23 v 13:54
Aha , tak škoda, že ten kdo nepřijde v den přerodu, ten si nemá šanci všimnout. Kde je např nyní na hlavní stránce uvedeno, že dochází k upravám a problémům a změnám?
Kdy a kde to bylo avizované? a hlavně, kde je to avizované nyní...
Nebo už je hotovo? Možná jo
Text příspěvku byl upraven 05.10.23 v 14:40
Stačí občas kouknout na Novinky na webu. To bych řekla, že není zase taková oběť, skromně...řekla bych. Ale třeba možná je, co já můžu vědět, každý to má jinak ;)
Text příspěvku byl upraven 05.10.23 v 14:56
Tak to by uřčitě stačilo to občas... a ty co tu nejsou denně a mají jiný význam slova občas(než třeba každou druhou hodinu), by se třeba rádi mrkli teď cože se to děje.. jenže smůla
Už to tu jednou někde kdesi a kdysi bylo, co by víc kdo mohl chtít:-)
Zřejmě bude lepší, to pro některé uživatele napsat přímo.
Novinky na webu:
zápatí titulní stránky DK - Nápověda - 6. Novinky na webu
https://www.databazeknih.cz/novinky-na-webu
dne 20.9.2023
Spustili jsme nový web, a s ním řadu úprav:
Hele, já kdybych sem po delší době přišla a všechno bylo překopaný, tak se do těch novinek kouknou automaticky. Ale kdo nekoukne, ten neví. Včetně toho, že přímo na téhle stránce diskuse majitel webu o změnách sám mluví.
Co se přestat teda bavil o tom vedlejším? Už jste se tam alespoň koukla, Nelmal, ať znáte změny? Nebo vás kolem sebe kopat tak moc unavilo, že na těch pár kliknutí do novinek už nemáte sílu?
Text příspěvku byl upraven 05.10.23 v 15:14
Lenka.Vílka no napadlo mě to , ale nic jsem tan nenašla a nevidim to tam ani teď...a když jsem na stránce číslo 5, viděla novinky 23 týdne tak jsem to vzdala, to je fakt:-)
Nelmal: tak koukněte na odkaz od pobijece. Novinky a Novinky na webu je něco úplně jiného. Ale že hledáte v knižních novinkách novinky o databázi, to by mě fakt nenapadlo...
pobijecmuch
díky, teprve díky vám to vidím, tedy jen kvůli odkazu.
rozhodně by to bylo lepší, to dát hned na hlavní stranu pro méně chápavé, které hned nenapadne, že tyto info najdu v zápatí Nápověda :-)
Nelmal - máte tam ode mně odkaz, tak si zkopírujte a otevřete.
Tam žádné týdny nejsou, vy jste zřejmě na novinkách a ne v nápovědě.
Lenka.Vílka tak jasný když chci novinky
kliknu úplně dole v zápatí dole na nápovědu, to dá rozum, se divim, že jsem novinky hledala pod odkazem novinky (smajlík co si klepe na čelo)
Text příspěvku byl upraven 05.10.23 v 15:20
Nelmal: ale to, že nevíte, kde co tady je, a že tohle je tam už poměrně dlouho, není můj problém. Můžete mě vinit ze spousty věcí, a nejspíš mojí vinu prokážete. Ale z tohohle ne, to jde čistě za vámi....
(Ano, jsme dvě, co se diví, že jste hledala technické novinky v knižních. To by byl potom byl ten dort pejska a kočičky kompletní.)
Text příspěvku byl upraven 05.10.23 v 15:26
Lenka.Vílka
Jen a jen moje chybaa nikde jsem snad ani náznakem nenapsala, že vaše. Pokud ano, hluboce se omlouvám :-) jste velmi milá a ochotná a hlavně toho hodně víte, možná že i úplně všechno. Připománáte i jeden obrázek co jsem teď viděla na fb, takový moudrý stařec radí, jak být v životě spokojený... takže jen dodám Ano, máte pravdu :-)
každopádně aby to nezapadlo ve vzájemných lichotkách opakuji (na mém názoru se po plodné diskuzi nic nezměnilo)
Možná by stálo zato dát nějaké info o úpravách, změnách, přechodu na nový systém atd... na hlavní stránku.
To, že nemůžu prodloužit inzeráty zdarma, když mám 0 kreditů, to je novinka, nebo chyba, která bude opravena?
Vložit příspěvek