Kniha, která byla přeložena do angličtiny
DISKUZE » Čtenářská výzva 2016
Já osobně se přikláním k verzi knížky od českého autora, která byla přeložená do angličtiny. Máme dost autorů, tak proč nečíst i původní tvorbu?
Na druhou stranu si myslím, že tady ani nejde o původ té knížky, ale o motivaci ke čtení... A pak, není jedno, jaký je originální jazyk? :)
Mě to třeba motivuje si přečíst asi Čapka, nikdy jsem od něj nic nepřečetla :(
Zdravím, jak zjistím jestli Ráchelina kniha byla přeložena do angličtiny prosím?
Nevíte, prosím, jestli bylo Memento od Radka Johna přeloženo do angličtiny?? Díky
DraXitko: Nevypadá to. Hledala jsem, ale nenašla. Ale dalo by se to dát do kategorie Kniha od veřejně známé osobnosti (ne spisovatele), ne?
LenkaWal: Díky.. Jj, myslím, že tuto kategoriii by to splnilo... případně to narvu do kategorie kniha začínající stejným písmenem jako moje jméno..
Jsem osobně pro knihu českého autora přeloženou do angličtiny - teď ale poraďte - potřebuji ji pro třináctiletého puberťáka - asi nakonec skončíme u Čapka, ale nedoporučíte i nějakou jinou (ne Švejka, to by nečetl)....
Já jsem toto zadání pochopila tak, že kniha přeložená do angličtiny - nikoli česká kniha přeložená do angličtiny. Momentálně čtu Půlnoční slunce (Jo Nesbo), což je kniha původně napsaná norsky a až poté překládaná... Dá se to počítat...?
myslím, že tu ještě nepadlo dílo Romeo, Julie a tma. jinak tedy myslím, že to je výzva a ne soutěž, tedy nechápu příspěvky typu: to může být ve dvou - třech - čtyřech kategoriích jedna kniha... beru čtenářskou výzvu jako rozšíření obzoru hravou formou a ne co nejrychlejší a nejjednodušší vyplnění formuláře.
Začala jsem dceři číst od Josefa Čapka Povídání o pejskovi a kočičce a světe div se, je také přeložena do angličtiny, a ne jen do angličtiny :-D
Prosím vás a kde to hledáte, jestli ta kniha byla přeložená do AJ..? Já se pokouším dohledat Vnučku pana Linha http://www.databazeknih.cz/knihy/vnucka-pana-linha-106409 a nejde mi to a nejde..
anavi2009 : Našla jsem ji na Amazonu. Monsieur Linh and His Child, jazyk anglický. Já většinou zkouším autora zadat tam.
Muž jménem Ove, to si idem ja prečítať a dá sa zaradiť sem :) ved zadanie je podla mna jasné: Kniha, která byla přeložena do angličtiny ...a nie kniha českého/slovenského autora preložená do angličtiny
Vložit příspěvek