Postava hledá autora - pomozte jí!
Ja som morský polymorf, už som rozmýšľala aj o podobe chobotnice. Tie ma fascinujú. Ich bystrosť a vynaliezavosť. A vedia byť fakt krásne. Strašne rada pozerám o nich prírodopisné filmy.
V tej diskusii ste písali, že to bolo aj sfilmované, tak som tú postavu našla na csfd.cz.
Teraz prejdeme na úplne iný žáner:
- prichádza s východným vetrom
- rozpráva sa so zvieratami
- komplexom menejcennosti rozhodne netrpí
- nikdy nemárni čas na to, aby bola milá.
Kniha bola spracovaná ako film aj muzikál. Dotyčná postava si zatancovala po strechách s kominárom.
tak já tě teda vysvobodím :-) Mary Poppins hľadá Pamelu Lyndon Traverovou
Text příspěvku byl upraven 18.05.14 v 00:09
Ty si si ju dala do "chystám se číst"? Cítim sa poctená. Len som zvedavá, kedy tú hromadu prečítaš.
no znám ji vlastně jen teoreticky, ani jsem, myslím, nikdy neviděla film, takže bych vlastně měla... Není lepší prokousávat se dlouhým seznamem toho co chceš číst (i když ho možná nikdy nezdoláš celý) než nemít žádný a všechny okolo ujišťovat že je čtení hrozná otrava? ;-) Kdyby mě knížky nebavily, nejsem tady...
No a náš nový hrdina: je to student, pravda, značně neukázněný, taky poněkud sukničkář a jeho veselá povaha dokáže potrápit staršího bratra a někdy zadělá na malér i jeho (bratrovu) společníku. Ale to už jejich povolání nese s sebou, příhody veselé i smutné. Ještě bych měla dodat že otec obou bratrů byl velký milovník Wagnera a jeho synové to odnesli svými jmény...
To jsem ráda, že je to on. Po přečtení hádanky se mi automaticky vybavila jména bratrů a byla jsem si stoprocentně jistá, že jsem knihu četla, ale nebýt strýčka Gůgla procházím seznam svých přečtených knih doteď.
Můj neznámý byl drobným živnostníkem, ale představitelé města, ve kterém podnikal, mu živnost zavřeli. Odešel do lesního ústraní, kde si založil živnost novou, oženil se a narodil se mu syn. Nesnášel nespravedlnost a v boji pro ti ní se často utkal i s nejvyššími země.
Cha, potomstvo nech sa preberie. Napadlo mi to ešte skôr, než som ten text dočítala. S Rumcajsom som vyrástla, stále tie knihy mám.
Môj neznámy je tiež povestný svojím zmyslom pre spravodlivosť. Vyšetruje zločiny, hoci nie je detektív. Okrem toho je preňho charakteristická úcta k predkom, pevné morálne zásady a permanentná prepracovanosť. Veľmi si cení domácu pohodu a s obľubou hrá domino. Príbehy sú vymyslené, ale postava je skutočná.
Autor bol diplomatom, znalcom orientálneho umenia, zbieral a študoval staré tlače i grafiku a napísal o nich niekoľko štúdií.
Jsem to tušila :)
K mé postavě:
Moje hrdinka prožívá celý svůj život zakázanou lásku, dlouho ale jen v platonické podobě. Pak, když konečně dojde k jejímu naplnění, musí za své štěstí draze zaplatit.
Text příspěvku byl upraven 22.05.14 v 08:40
Meggie hledá Colleen McCullough? Tipuju... ani jsem doteď nevěděla že to vyšlo i knižně :-)
Trefa! Vyšlo, a je to moc pěkná knížka. Seriál mě nikdy neoslovil, ale knihu jsem si zamilovala.
Zadáváš.
To je jeden z kultů který mě úplně minul, zato se jednou chystám na Sever proti Jihu, i když když jsem jednou vzala do ruky překlad, děsně mě odpuzovalo že Scarlettinu dcerku přeložili jako "Kočičku".
Tak jedeme dál: teď jsem párkrát "hrdinovala" a je tedy čas zapojit do hry nějakou tu babu. A že jsem holka štědrá, budou hned 2. Jsou to sestry, i když dlouho o sobě vůbec nevěděly...
Vložit příspěvek