Postava hledá autora - pomozte jí!
Sever proti Jihu mám také na dlouhodobém seznamu. Mám výhodu, neboť jsem neviděla seriál, tak nebudu mít s čím srovnávat.
K hrdinkám - Luisa a Lotka (Erich Kästner)?
Dobrá, zůstaneme u něžného pohlaví. V tomto případě se ale nejedná o dobrou postavu, řekla bych, že je to dost nenáviděná postava (přes prvotně vlídnou tvář). Má ráda svou moc, autoritu, řád, nesnese, když má někdo vlastní názor, když se někdo vyjímá. Všichni se jí bojí, až na jednoho člověka...
Ne, moje postava má moc nad více lidmi, ti od ní potřebují hlavně pomoc a podporu.
Vrchní sestra Ratchedová hledá Kena Keseyho. Mně se velice líbil výkon herečky, která ji ztvárnila ve filmu od M. Formana.
Hledaný proskakuje okna selských světnic zásadně skrčkou a široká okna vesnických boháčů odbočkou vpravo.
Pohřešovaný dokonce vymyslel přelomovou vyšetřovací metodu, jež spočívala na průtoku kapaliny do obuvi podezřelého.
Newtory, máš recht. Díky, že jsi mě osvobodil, protože by ted následoval šrapnel.
Viem to bol omyl, chcela som sa spýtať na názov knihy. Film poznám pomaly naspamäť, ale knihu nie. Medzitým som si ju našla. Takže odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil.
Tak já bych se s dovolením toho žolíka chopil.
Postava, po které vyhlašuji pátrání trpí strachem z injekcí, má nadání pro budovatelskou poezii a momentálně pracuje manuálně, i když jinak je redaktorem.
Správně byl to redaktor časopisu Rudá vatra Dušan Jasánek. Kdopak bude další hledaný?
Asi ste si už všimli, že milujem detektívky. Môj detektív, pátrajúci po svojom tvorcovi, je veľmi inteligentný, veľmi sčítaný a rád používa dlhé slová, ktorým majú ostatní problém rozumieť. Pomáha mu to získať si rešpekt, pretože pri pohľade naňho ho mnohí podceňujú. Hovoria mu aj Tučko, čo veľmi ťažko znáša. Má dvoch spolupracovníkov, jeden robí výskum, čiže zisťuje informácie, a druhý je športovo zdatný.
O ich prípady sa zaujíma aj jeden veľmi známy režisér (nie je vymyslený) a jeho meno sa objavuje aj v názvoch kníh.
Naschvál som predtým pridala autora do obľúbených, reku, bude sa im ľahšie hľadať...
To bude asi Jupiter Jones z knihy Alfréd Hitchcock a traja pátrači od R. Arthura.
Z viacerých kníh, lepšie povedané všetkých od Roberta Arthura v tejto databáze.
Text příspěvku byl upraven 24.05.14 v 16:54
Je tu delší pauzička, tak si dovolím proložit téma něčím trochu humorným, co se mi také nestalo :-)
Rád se zúčastnuji rúzných soutěží. Dokonce jsem se dostal i třikrát do televize(tedy přesněji řečeno dvakrát, protože jednou jsem si spletl termín a pustili mě pouze do vestibulu). Můj vědomostní vodopád byl natolik dravý, že jsem se stal skoro i populárním.
Jistě si říkáte, zda nemám s tím mezi lidmi problémy, zda mi lidé tu mou vášen pro soutěž nezávidí. Ano, sem tam se nějací nepřející najdou. Například tuhle jsem si šel do naší hospůdky se džbánem pro pivo a opět tam seděla partička místních štamgastů, kteří tam imervére trčí a koukají na televizi, i když je zrovna vypnutá. A zrovna když jsem kolem té vypnuté televize procházel a moje postava se odrazila v obrazovce, tak jeden z nich z řekl: “ Podívejte, ten blb už je tam zas“.
Vložit příspěvek