Postava hledá autora - pomozte jí!
Až budeš nabudúce v telke, napíš, aby sme sa na teba mohli pozerať. Bez závisti, zato s úctou a obdivom.
Koka asi vymýšlí velký "špíček" (jak tak říkáme v práci záludným úkolům) :)
Takže Dudu ty jsi jeden z těch, co slyší na dotaz Chcete být milionářem? Nebo tě nalákali méně velkolepé soutěže? :)
Jémine, já jsem vůbec nepostřehla, že se tady na mě čeká! Omlouvám se za brždění v rozletu.
Tak tedy:
Hledaná literární postava by pro své postavení dovedla i vraždit. Ale místo, aby si sama špinila ruce, ukecá na to manžela. Od těch dob je její jméno synonymem pro aktéry podobných karierních postupů.
Táto postava je podrazák par excellence, ale aj tak si zaslúži súcit, teda podľa niektorých, iní si to nemyslia. Okradli ho o mimoriadne cenný majetok, ktorý získal vraždou. Opustil svoj príbytok a roky hľadal zlodeja a neskôr jeho dediča. Napokon ono imanie dostal späť, ale stálo ho to život.
ty ses toho černýho Petra chtěla rychle zbavit, žes hodila do hry něco tak jednoduchýho, však? ;-)
Tak hrajeme dál: Jsem taková vším obdařená slečinka. Peníze, věk ani rozum mě ještě netrápí a nejlépe ze všeho mi jde profese starého dobrého Kecala. Sice si neodpustím sem tam se svými úspěchy nepochlubit, ale jinak to dělám ovšem nenápadně, aby mě sousedi nepomlouvali že nemám dobré vychování, to by se pro slečnu mého postavení ani nehodilo a co by tomu řekl tatíček.... I když ten si vlastně všímá jen špatného zdraví - u sebe i ostatních...
Tak jestlipak uhádnete kdopak jsem?
Jane Austen. A moja hádanka sa ti zdala jednoduchá?! Chacha, smejem sa hlasno! Tak ty chceš niečo zložité, čo? Stačí povedať. Len mi dajte chvíľu, nech si to premyslím.
No, uvidíme. Môj hrdina je vo svojej práci dobrý, dokonca vymyslel niekoľko patentov. Bohužiaľ má šéfa, ktorý sa veľmi rád chváli cudzím perím, čo znamená, že si prisvojuje spoluautorstvo vynálezov všetkých svojich podriadených. Vrátane finančného efektu, samozrejme. Má veľmi vplyvné známosti, takže sa s tým nedá nič robiť. Tento hrdina stíha popri práci zažívať aj veľa dobrodružstiev. Napríklad: zúčastnil sa únosu Heleny Trójskej, zasnúbil sa s dcérou mafiánskeho bossa, ktorého sa mu podarilo znepriateliť, vďaka zubným implantátom sa stal vševedúcim, vďaka inému vynálezu sa dokázal rozprávať so zvieratami, chodil s upírkou, ktorá len-len že neurobila upíra z neho a dokonca sa skamarátil s kráľom.
Inak jeho príbehy sú väčšinou o tom, že si jeho priatelia narobia problémy a chodia mu plakať na plece. Tomu čelí neustále.
Ak to niekto uhádne rýchlo, tak ma naštve!
Tie knihy majú jednu výhodu - netreba ich prekladať, môžete si prečítať rovno originál.
Firma, v ktorej postava pracuje, má názov odvodený zo slova, ktoré vzniklo vďaka bratom Čapkovcom.
Meno autora ma stále mýli. Neviem si zapamätať, ktoré je rodné meno a ktoré priezvisko.
Jedna z poviedkových zbierok, kde sa skrýva môj hrdina, má v názve planétu z našej slnečnej sústavy. Ak ste sa pri hľadaní zapotili, to je nič proti tomu, ako horúco by vám bolo na onej obežnici.
Kto hľadá, nájde alebo ranné vtáča ďalej doskáče. Teraz postavu. Tá má iba jedno meno, také, ktoré sa hodí skôr do antického Grécka, než do 23. storočia, v ktorom žije. Keď sa predstavoval Helene Trójskej, prvý raz v živote mal pocit, že sa volá normálne.
Hľadaj, hľadaj hádač, kde ho asi zbadáš. (to je z jednej detskej knihy)
Postava sa volá ako známy staviteľ, ktorý postavil labyrint pre obludu s telom muža a hlavou býka. Pri úteku z ostrova tragicky prišiel o syna.
Tak to je Daidalos... jestli to teda píšu správně... jdu si to "owikit" :-)
tak dobrý, Petiška zasel své sémě kvalitně...
Text příspěvku byl upraven 31.05.14 v 10:23
No neviem, kto vyhral. Dudu určil autora a rader.007 postavu. Dohodnite sa medzi sebou.
Vložit příspěvek