Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak kohopak dalšího? Třeba postavu, kterou jsem si v dětství z jednoho krásného TV seriálu oblíbila. Jméno hledané postavy je i názvem závěrečného svazku velké historické trilogie přibližující nám dějiny blízkého národa.
Sieno, to jsem ráda, že jsi sem opět zavítala, a rovnou skočila na svůj parket - historickou literaturu :-)! No jistě, byl to on. Na ten seriál nikdy nezapomenu. Daniel Olbrychski byl tehdy srdce mého šampion.
A kdo to bude teď?
Koka, díky za milé přivítání:)
Seriál si matně vybavuji a věřím, že byl srdce šampion!
Tak já bych se s dovolením nechala také inspirovat seriálem, dokonce dvojnásobným televizním zpracováním literární předlohy. Hledající postava je velmi praktická, pevně stojící s nohama na zemi, která si dovolila zamilovat se do osoby veskrze éterické, s uměleckými sklony...to nemohlo dobře dopadnout. Druhý pokus o založení rodiny se také nevydařil, alespoň se z toho svazku narodila dcera, která bohužel do života všech zainteresovaných, vnesla více než zmatek a problémy...
Text příspěvku byl upraven 01.06.14 v 21:08
co třeba Soames? Matně si vybavuju ten starý seriál, ale nové zpracování jsem neviděla, Knížka sama se dost táhne
Text příspěvku byl upraven 01.06.14 v 21:53
Plný počet!!!
Můj "ďábel" Soames se konečně našel, jako i já ho dokázala docenit, až po x-letech od prvního přečtení...
Tak, kdo to bude dál?
Nové zpracování je hezky udělané, mohu doporučit.
Text příspěvku byl upraven 01.06.14 v 22:21
postavy jsou dvě - ženy v průběhu věku, jedna o svou lásku bojuje navzdory konvencím své doby, druhá ji vyřeší v souladu s tradicemi a osudy obou ( a nejen jejich) ovlivňuje tajemný prsten
pomůžu - je to mnohem starší kniha než Arabela, je to sága, napsala ji žena a prsten je i v názvu (buď jedné části nebo celé knihy - podle vydání já mám to společné)
Podle binysčiných komentářů tipuji, že jsou to Charlotta Löwensköldová a Anna Svärdová od Selmy Lagerlöfové.
nerada jsem zdržovala, ale vrátila jsem se před chvilkou, je to pravda, jedničku s hvězdičkou - a co dál?
Jeden dnešní hezký komentář mě inspiroval k této hádance:
Hledaná postava je zoufalec, outsider a z výšin své významné profese vyloučený člověk, a to všechno jenom proto, že je emigrant. Kdo pak to byl? A kdo o něm tak krásně psal?
trochu by mi na to seděl Remarqueův Ravic, až na to, že jeho bych nenazvala zoufalcem.
No ale já jsem ho tak nazvala, i když připouštím, že to možná není zcela výstižná charakteristika. Každopádně - byl to on a tak můžeš pokračovat.
Naias - no predsa ten komentár, ktorý dnes pribudol ku knihe, v ktorej je Dr. Ravik hlavnou postavou.
(Pre tých, ktorí nepoznajú jej názov, uvádzam, že je to Víťazný oblúk neboli Vítězný oblouk neboli Arc deTriomphe :-)
Hej, tesne pred tým mi to došlo, preto som to zmazala. To vieš, už napoly spím.
Keď si tú otázku zmazala, vyzerá teraz moja odpoveď úplne pochabo. No, čo už ...
Prepáč, to nebolo naschvál, keď som ten príspevok mazala, bol posledný, tvoja odpoveď sa mi ešte nezobrazila. Inak by som to tam nechala.
Text příspěvku byl upraven 03.06.14 v 06:17
příběh nemanželské dcery, která v podřízených postaveních celý život hledá lásku, oporu, partnerství, které těm, kteří si to nezaslouží, sama nabízí a sama se stane matkou. Svůj příběh prožívá - až ke smutnému konci - počátkem dvacátého století. Doplním, dílo je součástí třídílného cyklu (nikoliv dílu, nikolïv pokračování), já sama jsem z něj ale četla jen toto
Text příspěvku byl upraven 03.06.14 v 07:05
pomůžu - jedná se o tzv, "sociální román" a jeho autorem je dánský klasik, byl i zfilmován, skoro bych tvrdila, že nejméně dvakrát, ale jednou určitě.
Vložit příspěvek