Postava hledá autora - pomozte jí!
Presne. Tak nám zabili Ferdinanda!
Text příspěvku byl upraven 05.06.14 v 13:50
Moje další postava se jeví jako milá dáma, která pomůže v nesnázích, pofouká na ramínko, pohladí po čele. Nic ale netrvá věčně. A ve chvíli, kdy se dozví, že hrozí zhroucení jejího vysněného milovaného světa, přitlačí na ono pohlazení. A dotyčný v její péči pak má docela vážný problém.
Kingova Misery? hele další kingovka, kterou jsem četla - tak mám na kontě dvě.
Annie - to vím určitě a asi Wilkesová nebo podobně, já se kouknu na databázi, až pošlu tento vzkaz a když tak opravím. Jména si pletu.
Ano, je to Annie Wilkesová. Binysek trefila autora, Naias dala první postavu, binysek v těsném závěru za ní. Nechám na Vás, kdo zadává další hádanku :)
Bože, už zas som to zmazala, prepáčte mi to, niekdy hrozne zmätkujem. Binysek, bola si prvá, pokračuj.
tak jo, předseda pánského klubu (spolku), který má skutečné a pak krycí cíle, mimořádně přesnou a dokonalou organizaci - i když chybička se vloudí. A pozor, je to chyták
Text příspěvku byl upraven 05.06.14 v 17:27
Tak nevím, jak se to má s tím chytákem. Já totiž tipuji, že jde o pana předsedu Henwicka, šéfa spolku egyptologů ze stejnojmenné knihy K. Amise. Pletu se?
ne, nepletete, já jen, že se po téměř celou knihu nazývá jen Předseda, takže jeho jméno zapadá a postačovalo by mi bývalo (kdyby se toho nechopila čtenářka vašeho kalibru) jen Předseda hledá K. Amise
A pokračujeme vesele, s písničkou na rtech.
Tak teď to bude postava z jednoho románu. Hrdina byl v tom románu schován, miluji ho, jmenuje se ...... , ...... ...... ! :-)))
Oliver Twist, takže Dickens
Text příspěvku byl upraven 05.06.14 v 17:59
... Takový muž na zemi už není,
jenom v knihách nebo dívčím snění.
přirovnám ho směle bez prodlení,
k torerům, španělským.
Raději jsem neměla ten román,
raději jsem neměla ho číst,
snad ani list!
reader.007, a koho nám nabídneš ze svých literárních hrdinů?
Koka, dost bylo mazlení, teď se zapotíte. Jak jsem si všimla, dětská literatura je tu neprávem opomíjená, takže vám poskytnu možnost si rozšířit obzory ;-)
Náš nový hrdina je opět osoba osudem zkoušená, maminku mu srazil náklaďák a než se zotaví, je nucen dočasně změnit působiště. Kam ale vyrazí Vám neprozradím, to už byste to měli moc lehké...
Apropo písnička o Twistovi je sice náramně melodická, ale její text mi jako upřímnému fanouškovi CH. D. vždycky rve uši :-)
reader.007 - to "rvaní uší" docela chápu. V letech, kdy ta písnička vznikla a ovládla éter (překlad pro mladší ročníky: pořád se vysílala v rádiu), také vyznavači tance twist tvrdili, že ten román Oliver Twist nemá nic společného s jejich cítěním rytmu twistu :-). Dosud mám podezření, že autoři - skladatel a textař - jednoduše chtěli do soc. země propašovat západní tanec twist a s pomocí sociálněktirického příběhu o O.T. se to povedlo.
myslím že tahle konkrétní píseň je remake amerického šlágru. Takhle se v 60. letech (i jindy) přetextovávala spousta cizí tvorby a já uznávám, že často textaři odvedli opravdu skvělý kus práce, ale tenhle konkrétní případ má prostě tu smůlu, že posluchače ne vždy odradí tloušťka románu - a Twist je navíc v Dickensově tvorbě hotová brožurka v porovnání s jinými veledíly :-)
A dopr... teda Naias teď si mi nabourala program :-)))
No blahoželám a předávám žezlo ;-)
Odpusť, ty si mala pripravené vymakané nápovedy, však? To poznám. Tiež už mi tu pár ľudí urobilo škrt cez rozpočet. Rafinovane si zatajila, že osudom skúšaný hrdina vyrazil na Prázdniny u babičky. Lenže si nanešťastie trafila jednu z troch kníh, ktoré som nedávno našla v krabici a keďže som sa na ne vôbec nepamätala, znovu som si ich prečítala. Aby som ťa aspoň trochu odškodnila za ono kruté sklamanie, zostanem u detskej literatúry.
Príbeh sa odohráva na ostrove, ktorý „je takový na hlavu postavený svět, kde se slovo logika vůbec nedá použít; může se tam stát cokoliv – a často se i stává.“ Moja postava spolu so svojím bratom pomáha kamarátovi, aby kvôli hypotéke neprišiel o všetku pôdu aj strechu nad hlavou. A tak vymyslia ... ale to nemôžem podľa vzoru reader prezradiť!
Ten ostrov patrí tej istej krajine ako ostrov, kde prežil závideniahodné idylické detstvo autor. Kniha, ktorú o svojich zážitkoch napísal, byť známejšou a zábavnejšou už asi nemôže. Ale jeho rodina z tej knihy veľkú radosť nemala...
V príbehu hrajú veľmi dôležitú úlohu pracovité, hoci zanovité domáce zvieratá.
Jasne, môj obľúbenec. O mé rodině a jiné zvířeně mám v dvoch exemplároch. Jeden tróni doma na poličke a druhý nosím so sebou.
Ešte by som prosila postavu.
ale tu já neznám - snad je to někdo z Oslího spiknutí? snad ne? myslí, že tam byli David a Amanda, ale ruku do ohně bych na to nedala. Může to být i jiná knížka. Já od něj miluju ty vzpomínky na rodinu, tu tvoji i Ptáky, zvířata a moje příbuzné, výborný byl taky seriál, který natočil se svou druhou ženou.
Vložit příspěvek