Postava hledá autora - pomozte jí!
Je to Amanda. Ja milujem od neho všetko, najviac O mé rodině, potom Ostrov v nebezpečí a last but not least Hovoriaci balík.
A jedeme dál!
nevím, jestli je to úplně spravedlivé, když jsem hádala a ne věděla, ale počkejte večer, připravím takový oříšek, že budete žebronit o nápovědu. Teď ale musím (slib je slib) uvolnit počítač našemu mladýmu, zřejmě pojedou závodní hry nebo zombíci, ale zombíci večer ne, pak se totiž bojí.
jsem připravena - postava, která hledá autora není člověk a je poslední svého druhu na Zemi. Má řadu neobvyklých vlastností, které rozepíšu, bude-li třeba nápovědy. I když sám není člověk, s lidmi a zejména s jedním člověkem je velký kamarád, někoho ale nemusí. Žije v jednom dětském pohádkovém příběhu.
ne e Barbucha to není, knížka vyšla v republice pokud vím jen jednou ale příběh byl uváděn jako hra pro děti, takže není tak neznámý
Text příspěvku byl upraven 06.06.14 v 21:27
ba ne, ale dám další nápovědu, to jediné zdejší vydání (je to překlad) ilustroval Miloslav Jágr - a knize vysloveně sluší
No upřímně... popis by mi seděl i na malovaného kocoura Kulhánka od Rodariho...
ne, kocour to není, i když kočka v příběhu taky vystupuje, jen není moc sympatická a to ani na obrázku, ještě doplním, hledající je v podstatě hlavní postava - i když samozřejmě velký důraz je dán i na jeho kamaráda
Text příspěvku byl upraven 06.06.14 v 21:32
A jsem v pytli, teď vím natuty že ho neznám, s Jágrem mám všehovšudy 3 knížky, nepatří k mým favoritům :-)
já ale bych chtěla, aby knihu někdo poznal, mám ji ráda a tak doplním - hlavní hrdina, náš hledající, umí například čuchat zlato a o svých dovednostech si píše seznam, aby ho měl připravený při hledání práce
já vím, že je to hodně těžké a tak ještě doplním - hledající skončí v podstatě jako chůva kamarádových dětí a ten kamarád je princ.
reader007 skvěle, gratuluju, už jsem si říkala, že jsem to snad četla sama - je to ozdoba mé dětské knihovny a co bude dál?
teda nechci ti kazit radost, ale já intenzivně pátrala v databázi, knihu osobně neznám. Nicméně díky za tip, určitě se po ní poohlédnu, vypadá to dobře a aspoň nebudu muset před spaním omílat jen krásu nesmírnou nebo vláčka Kolejáčka :-)
Text příspěvku byl upraven 06.06.14 v 22:07
A co dál? Něco lehkýho, mám povinnosti:-)
Takže postava (nám zatím neznámá) rovněž není člověk, ačkoliv se tak chová. Mimo to žije v poněkud nezvyklém, nicméně idylickém seskupení s třemi dalšími parťáky (z nichž jeden je dokonce něžného pohlaví) a v jejich vynalézavé partě on zastává funkci "toho silného s nenasytným žaludkem"
pozor, máme knihu Poslední Drak, máme i autora, ale nemáme jméno té hlavní ne lidské postavy.
ne, to je kolega :-) hledaný je jiného druhu
Text příspěvku byl upraven 06.06.14 v 23:16
Zbabelý Lev od Bauma? Nečítala som to, iba tipujem.
Text příspěvku byl upraven 07.06.14 v 06:18
ee... vedle jak ta jedle
tak abyste neřekli že vás moc mučím, na daném díle je stejně důležitá i obrazová stránka věci, dá se říct že bez výtvarného ztvárnění by náš hrdina a jeho přátelé nebyli tím čím jsou a to už 45 let
Text příspěvku byl upraven 07.06.14 v 09:57
Ale Naias... kde v krtkově partě vidíš kocoura? Navíc krtek je (počítáme-li dobu vzniku u filmu s kalhotkami) o 12 let starší.
Tak poslední pokus a prozradím vám ilustrátora...
Vložit příspěvek