Postava hledá autora - pomozte jí!
Ani když se moc snažím, nic mi nenapadá - jsem z formy. Proto dávám žolíka a prosím nějakého dobrovolníka o pokračování hry.
já zkusím něco lehkého - dva schopní konstruktéři, kteří převrátí celé světy
Slovutní vědátoři a kybermachři Trurl a Klapacius, přeci :o ... hledají Stanislava Lema.
Text příspěvku byl upraven 05.06.14 v 08:31
Gratuluju, přesně a já myslela, že to bude lehké. Už se těším na další hádanku
Bylo to lehké x). Hádanky se ale vzdávám, moc mi tohle zadávání nejde. Takže žolík.
to budete vědět určitě - kadet, astronavigátor, pilot, kapitán kosmické lodi hledá taky autora
uznávám, ale jmenuje se Pirx. dejte něco, ono se líp hádanka dává než uhaduje. a samozřejmě hledá Stanislava Lema
Text příspěvku byl upraven 05.06.14 v 12:17
To jsem to pěkně pomotal, omlouvám se.
Tak zkusím. Tento příběh se opravdu stal, někdy v 9.století arabský vyslanec ocitnuvší se mezi divokými normany musí bojovat o své místo a přežití mezi horkokrevnými seveřany, utká se i se strašlivými mlžnými démony. Postava hledá svého novodobého autora.
Teď honem nevím x), ale ty odpovědi jsou doufám obě správné a ta první navíc vyčerpávající.
Naias, já nic v rukávu také nemám a tak zkusim z voleje : S různorodou partičkou směřujeme k místu, kde je zakopáno kipu a musíme si dávat pozor na padoušského horského vůdce. Já si myslím, že bych mohl umět kipu vyluštit.
Text příspěvku byl upraven 05.06.14 v 13:12
Omlouvám se za odbočení, ale je zajímavé, že postava sice hledá autora, ale často je též sama autorem. Přemýšlím jen, jestli existuje i situace, kdy autor hledá postavu...
Naias, autora bychom měli-ted ještě tu slavnou postavu-hihi
Ikkju, já myslím, že už jsme to tu měli.
Ikkju: http://www.databazeknih.cz/diskuze/volna-diskuze-5/hadejte-autory-972/str-63
Dudu: Karl, Na Río de la Plata.
... a druhý díl se jmenuje V Kordillerách a je to jedna z nejlepších od tohoto autora. Kam nás zavedeš ted ?
Snáď po mne nikto nehodí kameňom, keď nebudem opisovať postavu. V jednom českom časopise z roku 1974 som našla peknú hádanku a musela som sa o ňu podeliť: "Moje oblíbená kniha, která mne vždy uvede do dobré nálady, začíná slůvkem Tak.“ To je celá hádanka. Čo je to za knihu?
(Dá sa to uhádnuť. Dôkazom je, že som to uhádla aj ja.)
Text příspěvku byl upraven 05.06.14 v 13:39
Vložit příspěvek