Postava hledá autora - pomozte jí!
Hmm Angelika. Vždycky jsem si přála mít dlouhé vlnité a hlavně zrzavé vlasy. Naštěstí jsem z toho vyrostla.
Joffrey aka Rescator se našel. M.gray má slovo.
Pavlinka777: já zas chtěla ty zelené oči a půvab Michelle Mercierové, žel do toho už asi nedorostu :-)
Po těžkém úrazu už nemůžu pracovat jako žokej . Dostihový sport jsem ale úplně neopustil, zabývám se činností k jeho prospěchu.
Vychytralý hrdina se jménem jako jed hledá svého autora v kulisách Belle Époque...
Lékař a vášnivý vědec, který se se svými experimenty musel uchýlit mimo civilizaci.
Autora hledá mladá svobodná matka, která přišla do rodiny jako pomocnice. Domácí syn, lékař, se do ní zamiloval a požádal ji o ruku. Druhý den byla nalezena mrtvá.
Sally Juppová hledá P.D.James
Text příspěvku byl upraven 22.08.22 v 10:42
Ano, a už ji našla.
Jen doplním název: Zahalte jí tvář.
Text příspěvku byl upraven 23.08.22 v 16:37
Ta se k tomu ale nemá, takže asi takhle:
Císařovna Sissy si zamilovala Uhry, a to především jednoho z nich, urozeného, urostlého, mužného, statečného, prostě k pomilování... A ten se stal předlohou pro známý román oblíbeného spisovatele, jenž v (pod)titulu odkazuje na jedno dílo svého krajana, velkého romanopisce.
skvěle! Už jsem chtěla napsat, že o uherském hraběti Guilovi Andrássym je to zřejmě velmi zromantizovaná informace, kterou měl Neruda získat přímo od autora, od Vernea při svém pobytu v Paříži, protože na naší wikipedii se zasvěceně hovoří, že Matyášovým předobrazem měl zatím být málo známý Habsburk, rakouský arcivévoda Ludvík Salvátor Toskánský.. Ale zase mne uklidňuje, že na francouzské wikipedii se o předobraze neříká zhola nic (což ale může být tím, že prostě cizozemskou inspiraci domácího tvůrce prostě Frantíci zásadně vylučují ... ;-)
Tak teď trochu romantiky: autora hledají mladí zamilovaní manželé. On se kvůli ní rozešel s otcem, ona kvůli němu zanechala studia hudby.
Válka udělala z cyklisty pilota a válka postavila jeho zemi a zem jeho snoubenky proti sobě.
nemá
docela by mne odpověď zajímala, ale to nebrání nové hádance - zeptat se můžeme kdykoli ... později
Vložit příspěvek