Postava hledá autora - pomozte jí!
Mám viac ako 90 rokov a celý život utekám pred svojou minulosťou. Počas svojho života som používala niekoľko mien. Stačí, keď uhádnete súčasne meno.
Ešte niečo: mala som aj brata, ale o toho som prišla v 2. svetovej vojne (nezomrel v boji).
Vystupujem v dvoch knihách od toho istého autora. Prvá kniha je o mojom bratovi a v druhej hovorím svoj príbeh ja.
Gretel Fernsbyová hledá Johna Boyna? O knize Před sebou neutečeš se nedávno psalo ve vedlejším vlákně .
áno, je to ona. Tak ma napadlo, že k miestu by sme mohli ešte pohľadať osobu. Pokračuješ.
Taky navážu na vedlejší vlákno:
Autora hledá mladý hoch, talentovaný mechanik, který se zúčastnil cesty letadlem kolem světa v dobrodružném románu z 20. let minulého století.
tak jsem myslela, že se přiživím na odpovědi ve vedlejším vlákně, Patnáctiletý letec od Arnoulda Galopina, ale jméno mladíka se mi prostě nepodařilo zjistit...
hledala jsem pod originálním titulem a nic, ale neměla bych vlastně vyfouknout tuhle hádanku úspěšnému hadači v sousedním vlákně, tan bude přece vědět
Sousední vlákno berte jen jako nápovědu . Odpověď je Vaše. Je to málo známá kniha, prozradím, že kluk se jmenoval Francis.
Děkuji, já alespoň podpořím své zatím hadači nedotčené vlákno s autorem...
Autor aktuálně na indexu v Rusku, přestože není původem ani Rus a jeho knihy (originálně v ruštině) jsou populární nejen v Rusku, ale celosvětově, proslul především sérií retro krimi z konce 19. století. Jeho hlavní hrdina začíná jako mladý policejní úředník a vypracuje se na předního kriminalistu, často řešícího i zapeklité případy zahraniční (takže špion). Tituly některých knih série (u nás jich vyšlo jen pět) mohou dokonce zavánět ezoterikou kvůli titulním jménům.
Hádanka zatím vyluštěna ve vlákně autorů, takže zadám něco nového, snad triviálního.
Hledaný má na hrudníku vytetovaného orla a trpí slabostí pro ženy, které se rády smějou.
Kromě toho má dlouhé černé vlasy a orlí nos a rodinu na úpatí Kouřových hor.
Oženil se se zelenookou blondýnou z Mostecka, která o nich píše blog a vydala knihu.
Ale no tak... Žádný pokus? A když prozradím, že hledaný je indián a jeho žena (a autorka knihy) mu rodila chlapečka?
Vložit příspěvek