Postava hledá autora - pomozte jí!
Další postava nebečí, ale ve zvířecí říši zůstaneme. Zvíře, které hledáme, se jmenuje po jednom muži, který skutečně žil. S ostatními příslušníky svého rodu (tedy s těmi stejného pohlaví) se nesnáší moc dobře, zato si skvěle rozumí s jedním člověkem. S tímto svým lidským přítelem cestuje nejen v prostoru, ale i v čase.
Můj hrdina je jen kluk, vlastně 3 kluci. Používají svou vynalézavost k existenci v internátní škole. Ale ten, kterého myslím, se nakonec stane spisovatelem.
Tedy, buď všichni pečete cukroví, nebo nevíte. Tak přidám - dostal Nobelovu cenu.
Stopka ne. Stopka měl s rodným spisovným jazykem problémy. Ale jinak jsi skoro tam.
Text příspěvku byl upraven 24.11.14 v 14:20
Bohužel nemám knihu po ruce a strýček gůgl nechce poradit, tak jen zkusím - McTurk.
Název knihy mi připadal jednoduchý, ale ta jména. Mozek se mi už asi uložil k zimnímu spánku.
Moje vzpomínka na dětství:
Roztomilý uličník používající někdy velmi neobvyklou pokrývku hlavy.
Touto pokrývkou je dnes již téměř nepoužívané kuchyňské nádobí, které však nesmělo za našich babiček chybět v žádné nóbl domácnosti.
Nemám tušení, a tak jenom tipuji, že Kája Mařík našel pana Háje (???veliký otazník ???)
O omáčniku nič neviem, ale ak stačí polievková misa, tak je to Emil od Astrid.
V zadaní nebolo, že je tichý. Ale keby to nebol Emil, to by bolo fajn. Neviem vymyslieť žiadnu hádanku.
Myslím to tak že to tím pádem nebyla jeho "oblíbená" pokrývka hlavy. Pravda zase je že roztomilý a uličník na něj sedí
Ani "oblíbená" v zadaní nie je. Len "používající". Ak sa dobre pamätám, nemal ju na hlave len raz.
Tak jsem si to byla ověřit a máš pravdu. Já tuhle knihu jsem četla jen zběžně a pečlivěji to asi neudělám neb mě hlavní hrdina nesmírně vytáčí tím jak mu vždycky všechno projde, prevítovi blonďatýmu.
Vložit příspěvek