Postava hledá autora - pomozte jí!
Opravdu je to Emil Neplecha. Prováděl nejrůznější kousky a ani zde nezůstalo jeho působení bez následků :-)).
Naias: předávám slovo.
Veru, veru, reader sa nám vyfarbila, prehovorila z nej bledá závisť, očividne jej na rozdiel od Emila vždy všetko neprešlo. Ktovie, čo v Emilovom veku vyvádzala?
Zostaneme pri spomienke na detstvo. Tento uličník je tiež roztomilý, má veľa kamarátov a rád sa s nimi hrá. Väčšinou to dopadne tak, že sa pobijú. Ohromná zábava! Len keby im ju dospelí stále nekazili. Poznávacie znamenie: vo štvrtok nie je škola.
Mikuláš?
No a co se mne týče, já byla vzorné děcko, hotová panenka v koutě a nebýt nějaký toho sousedovic záhonu zbavenýho květeny nebo knížky pod lavicí takřka nebyly stížnosti. Snad proto mi ty rozjívený dětičky nikdy neimponovaly a asi i proto mě nikdy nebavila Pipi Dlouhá punčocha
Mne sa páčilo čokoľvek, kde hlavný/á hrdina/nka nechodil/a do školy. To bol môj sen.
Ešte si prosím autora.
Goscinny René
Mně škola nevadila, minimálně během prvního stupně to nebyl žádný extra tlak na učení a že měli učitelé tehdá ještě jakous-takous autoritu, dobře se mi tam četlo.
Tak koho vylosujeme z košíka dál... pořád hádáme ty hlavní hrdiny tak si střihneme jednou nějakého statistu:
Panička v letech, dcerami obdařená a to je také její největší starost: co s nimi?
Také starosti mala pani Bennetová.
Učenie ma tak netrápilo, ale to každodenné ranné vstávanie, au au au.
Je to pochopitelně tvoje.
No vstávání, to mě tenkrát netrápilo. Teda ne že bych nemohla nedočkavostí dospat, ale co se pamatuju, tak tenkrát jsem se vzbudila třeba v 5 a než se ostatní vykutáleli z pelechu jsem si četla. Dnes je to kupodivu naopak a jsem spíš noční pták.
Táto postava má zvláštne meno, ktoré sa veľmi podobá na meno úplne obyčajné. Susedia ju oslovujú tým nesprávnym menom, čo ona neznáša. Iba myši sa nepletú.
Uniesli jej rodičov a ona ich musí nájsť. Problémy začali, keď otvorila zamurované dvere.
No co... Kralovala bys tu o trochu dýl :-)
Tak co dál... a hezky z dospělého soudku. Hledaná postava je sice atraktivní, ale zdánlivě velice nesympatická žena. Ono taky co jí ve společnosti ve které žije zbývá? Jenže zdá se, že nic není takové, jak to vypadá na první pohled...
To mi pripomína Annu Berkovú, ale nesedí mi tá spoločnosť.
Jáj, keby k tomu kraľovaniu patrili aj kráľovské príjmy, to by som vymyslela čo najneuhádnuteľnejšiu hádanku, len aby som v sedle, totiž na tróne, vydržala čo najdlhšie.
Je vidět že tenhle web má ještě mnoho co dohánět :-))) Ale je to zajímavý námět, to by teprve byla rvačka
Není to Anna, tu neznám...
Tak první nápověda: autor není Čech, Slovák ani Čechoslovák :-)
Text příspěvku byl upraven 02.12.14 v 13:23
A není. Hledaná postava si o luxusním oblečení může nechat jenom zdát. Tomu její společnost opravdu neholduje
Aha. No, když je - dle zadání - atraktivní, tak jsem (no jo, ženská!) hned myslela na ohoz. Každopádně - atraktivních a současně velice nesympatických hrdinek je plná světová literatura, tak jsem zvědavá, na koho to slovo padne ...
Dobrá, ještě jedna nápověda: její atraktivita a zároveň povahová odpudivost je natolik silná že v hlavním hrdinovi dokonce vyvolává sny o tom jak ji znásilňuje
Text příspěvku byl upraven 02.12.14 v 14:47
Ale no tak! Taková Koka ji má určitě v přečtených... A taky koukám že podle nejnovějších témat diskuze někomu připadají takové postavy tak sympatické že si je chce zopáknout i v jiných knihách.
Holt nie som taká sčítaná ako ty a Koka zrejme nemá čas na lúštenie, je zaneprázdnená prípravou oslavy, keďže je miliónty návštevník. Bude ohňostroj a možno príde aj kúzelník!
Safra, vidím že nápověda mezitím zmizela, tak další:
Jméno má hrdinka sdílí s asi nejromantičtější ženskou postavou v celé literatuře a i ona musí trpět pro svou lásku. Takové hodnoty jsou totiž v jejím světě nežádoucí a dokonce trestné.
Text příspěvku byl upraven 06.12.14 v 15:48
Vidím že na mou hrdinku se tu zvysoka kašle, to si děvče nezasloužilo, dost zabrat jí dal vlastní autor. Takže kdyby to čirou náhodou někoho zajímalo: byla to Julie z románu 1984.
A jestli toto není úplně mrtvé vlákno, házím na stůl žolíka...
reader.007 - ne, na hrdinku se nekašle, ale já jsem opravdu netušila, kterou z mnoha nejromantičtějších ženských postav ze světové literatury máš na mysli. Julie (od W.S.) není z období romantizmu a ne každá nenaplněná láska je romantická, tak jsem se fakt nedovedla trefit. Pro odpuštění alespoň zvedám žolíka a hledám:
literárního hrdinu, pro něhož čtení bylo něco mnohem, mnohem více, než krácení (vlastní) dlouhé chvíle.
koka: no a vidíš, já bych teda umírání pro lásku za romantické považovala (i když, pravda, v mladších letech poněkud víc než dnes) a že jsem shovívavá ani jsem ji neumístila na špici romantických hrdinek.
A když už jsem si neodpustila komentář, tak si tipnu: písař Bartleby?
reader, k hádance mě inspiroval Tvůj nick, což napovídá, že nejde o psaní, ale o čtení, tedy nejde o písaře, ale o .....
Vložit příspěvek